Za sada nema spajanja

2 min čitanja
Za sada nema spajanja
Niko ipak ne veruje da glasine nisu tačne, foto:ProkupljePress.com

Ako je verovati nadležnima, priča o spajanju dve srednje škole u Prokuplju i trajnom izmeštanju Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ je netačna. Tako nam je potvrđeno van Prokuplja, s obzirom da lokalna samouprava je kao i mi čula priče o tome, ali nije imala odgovor. I kako bi, kada mi i nemamo člana Gradskog veća za prosvetu, jer on nije planiran raspodelom resora.

-Vidite, to je zaista ne tako jednostavan proces koji se ne može završiti preko noći. U nekoj budućnosti može doći do toga, ali sada sigurno ne. Mora da se obavi analiza, pa da onda pričamo o tome- potvrđeno nam je iz više izvora, koji su bliski Ministarstvu prosvete.

Ipak, priča postoji, a u lokalnoj samoupravi su nam potvrdili da su i oni čuli, te obećali da će se danas raspitati u Školskoj upravi Niš.

Do tada, mada su glasovi o tome krenuli, kako smo mi opet iz više izvora čuli, iz lokalnog SNS, pa je čudno što kažu da ne znaju ništa o tome, stvari ostaju kakve su i bile.

U međuvremenu su zaposleni u Osnovnoj školi „9.oktobar“ potpisali da žele da budu upoznati sa dešavanjima koja se tiču njihove škole, te je trebalo tokom dana da se održi i Nastavničko veće, ali je ono sada otkazano.

Mi smo juče pislai o ovoj temi, a tekst možete pročitati:

Škole se spajaju?
Sledeća školska godina biće preokret za Poljoprivrednu i Tehničku školu , kao i za osnovne „9.oktobar“ i „Milić Rakić Mirko“. Možda se spajaju.

Zainteresovani za ovu temu ne veruju u čvrsta uveravanja nadležnih ustanova da do spajanja i preseljenja neće doći, jer kako kažu "kod ovih sve može preko noći!"