Sednica da, ali ne o prvostepeno osuđenoj direktorki

3 min čitanja
Sednica da, ali ne o prvostepeno osuđenoj direktorki
Prethodna sednica Skupštine Grada Prokuplja

Iako je GrO DS podneo zahtev predsedniku Skupštine Prokuplja Dejanu Laziću da zbog prvostepeno osuđene direktorke Narodnog muzeja Toplice Ljiljane Krasić za faslifikovanje isprave sazove vanredno skupštinsko zasedanje, sednice će biti, ali o ovome se neće raspravljati.

Dejan Lazić, predsednik Skupštine grada Prokuplja ćuti.

Predsednik Skupštine Prokuplja dejan Lazić nije odgovarao na naš poziv, niti sms poruku.

Naime, za utorak 30. april zakazana je sednica Skupštine grada Prokuplja, na kojoj će najvažnija tačka biti rebalans budžeta za 2024. Godinu. U nizu tačaka, nema i one o smeni direktorke Krasić, iako je predsednik GrO DS Prokuplje Slaviša Momčilović, u ime svoje odborničke gupe predao zahtev za sazivanje te sednice.

Slaviša Momčilović, predsednik GrO DS i odbornik u lokalnoj skupštini.

-Zaista je neprimeren skandal da neko ko je na čelu najvažnije kultrune ustanove u gradu, kakav je Narodni muzej Toplice , bude prvostepeno osuđen za krivično delo faslifikovanje i da naprednjaci žmure na to. Kakvu poruku time šalju ne samo u krugovima kulture, već i u svim sferama života, kada eto drže prvostepenoosuđenu direktorku- komantariše Momčilović zakazanu sednicu.

On dodaje da je ovo još jedan dokaz da se u Prokuplju sve može, kao imaš člansku kartu SNS.

-Mi posle svega ozbiljno sumnjamo da je zapravo njeno direktorsko mesto obezbeđeno time što je kao direktor Kulturno obrazovnog centra Toplica predala zgradu nekadašnjeg radničkog univerziteta naprednjacima za prostorije- ističe Momčilović.

On podseća i na to da je lokalna valst endavno oborila jednu svoju odluku, jer su navodno pogrešili u proceduri i da su to pravdali time da se drže zakona.

-Oni se izgleda drže zakona smao kad im dogovara- podseća Momčilović.

Reč je o konkursima za direktore Javno komunalnog preduzeća "Gradski vodovod" i Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju grada Prokuplja, jer se na konkursima javio Vladimir Novaković, suprug odbornice DS u lokalnoj Skupštini.

Poništavanje konkursa za direktore izazvalo burnu raspravu na sednici Skupštine Prokuplja
Ko je i zašto pogrešio, te se poništavaju konkursi za direktore Javno komunalnog preduzeća „Gradski vodovod“ i Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju Grada Prokuplja, nije utvrđeno, jer većina je odlučila da se on poništi, bez odgovornosti bilo koga. Naprednjake poremetio kandidat za direktoraKonkurs za izbor direktora u Javno komunalnom

Ljiljana Krasić je, o čemu smo prvi pisali, odlukom sudije Ivane Niketić, Osnovnog suda u Prokuplju prvostepenom presudom oglašena krivom za krivično delo falsifikovanja isprave, iz člana 355 stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srbije. Ona je ovom nepravosnažnom presudom osuđena na godinu dana uslovne kazne, osam meseci zatvora ukoliko prekrši uslovnu kaznu.. U Osnovnom javnom tužilaštvu, nam je potvrđeno da presuda doneta, ali da nije pravosnažna i da osuđeno lice ima pravo žalbe u roku od osam dana.

Tekst o tome čitajte ovde:

Direktorka osuđena zbog krivičnog dela falsifikovanje
Direktorka Narodnog muzeja Toplice Ljiljana Krasić, odlukom sudije Ivane Niketić, Osnovnog suda u Prokuplju prvostepenom presudom oglašena je krivom za krivično delo falsifikovanja isprave, iz člana 355 stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srbije. Ona je ovom nepravosnažnom presudom osuđena na godinu dana uslovne kazne, osam meseci zatvora ukoliko prekrši uslovnu