Poništavanje konkursa za direktore izazvalo burnu raspravu na sednici Skupštine Prokuplja

3 min čitanja
Poništavanje konkursa za direktore izazvalo burnu raspravu na sednici Skupštine Prokuplja

Ko je i zašto pogrešio, te se poništavaju konkursi za direktore Javno komunalnog preduzeća „Gradski vodovod“ i Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju Grada Prokuplja, nije utvrđeno, jer većina je odlučila da se on poništi, bez odgovornosti bilo koga.

Naprednjake poremetio kandidat za direktora
Konkurs za izbor direktora u Javno komunalnom preduzeću „Gradski vodovod“ i Javnom preduzeću za urbanizam i izgradnju će se poništiti na sednici Skupštine grada Prokuplja koja je zakazana za sredu 3.aprila. Kao razlog se navodi greška koju su napravili upravo oni koji su raspisali konkurs, odnosno lokalna samouprava, ali

Za ovu odluku, posle burne rasprave od prisutnih odbornika za je glasalo 35 a protiv je bilo svega šest odbornika.

U odbranu greške, koju je kao izvestilac, načelnica Gradske uprave Nevena Jović objasnila kao proceduralnu grešku, koja zahteva da se poštuje zakon i da se poništi, stao je član Gradskog veća za sport Ivan Petrović, a zatim i član Gradskog veća Vladica Mladenović, koji je iz vremena dok je bio u DS poznat po tome da je kao odgovor na pitanje da li je student ili ne, rekao tada da „on nije student, već apsolvent“ i koji je umesto da govori o tački dnevnog reda, iznosio neke nepotvrđene tvrdnje iz privatnog života odbornice koju nije imenovao.

Umesto da predsednik Skupštine Dejan Lazić prekine njegovo nepoštovanje odbornika, to je učinila odbornica SPS Gordana Janković.

-Posle dvanaest godina vladavine vi ne umete da sprovedete jedan konkurs. Niste uspeli da obučite čoveka koji će da vodi Vodovod. Problem ste vi i ovo je sramno za grad. Oni koji su vam dali poverenje su u zabludi- kazao je između ostalog odbornik DS u lokalnoj skupštini Radoslav Milenković.

Ipak, Ivan Petrović, član Gradskog veća za sport ga je podsetio da su građani Prokuplja, glasali baš za ovu stranku.

I drugi opozicioni odbornici su oštro reagovali i tražili smenu načelnice Gradske uprave Nevene Jović zbog ove greške.

-Vi držite čoveka tri godine u v.d. statusu direktora Javnog rpeduzeća za urbanizam i izgradnju Grada Prokuplja i kažete da je to zakonski, a ovamo se pozivate na zakon. Očito da vam ne odgovara kandidat koji se prijavio – nagalsila je između ostalog odbornica DS u lokalnoj Skupštini Ljiljana Mićaković.

Opozicioni odbornici se pitaju ko će da plati sazivanje dve sednice Skupštine zbog ovog konkursa i treće koja će se sazvati u budućnosti, kao i troškove samog objavljivanja konkursa i da li će neko odgovarati za ovaj cirkus koji pokazuje nesposobnost SNS da sprovede običan konkurs.

 

                                       Zavetnici izgubili jedno odborničko mesto

Na početku sednice, predsednik Skupštine Porkuplja Dejan Lazić je obavestio prisutne odbornike da je odbornik Srpske starnke Zavetnici Boban Stojković obavestio Skupštinu da izlazi iz ove stranke i da će u nadaljem periodu istupati kao samostalni odbornik. Mi smo mu poslali sms, i tražili komentar, ali Stojković nije odgovorio.

Zavetnici Prokuplja ušli u koaliciju sa SNS
Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici je konačno pristao na sporazum saSNS, te su dobili jedno mesto u Gradskom veću Prokuplja.

To znači da su Zavetnici sa tri spali na dva odbornička mesta.

Jelena Nikolić, koja je bila odbornik SNS je podnela ostavku, jer je u međuvremenu postavljena za v.d. direktora Zdravstvenog centra Prokuplje.

Vladica Mladenović: Nisam privatni život dirao

Nakon što je objavljen ovaj tekst, pozvao nas je Valdica Mladenović, navodeći da je on za govornicom izneo "priče kolega odbornice, tokom radnog vremena, a ne privatan život".

Pokušali smo da mu objasnimo da ko je kako dobio posao i da li je, ko i kada ide kod pedikira, manikira, ili koga god" je privatna stvar lica, a ne nešto o čemu treba da se govori za skupštinskom govornicom i zloupotrebljava ova institucija.

Za to postoje nadležni organi, kojima može da se obrati.