Zavetnici Prokuplja ušli u koaliciju sa SNS

1 min čitanja
Zavetnici Prokuplja ušli u koaliciju sa SNS
Iza Momčilovića u delu za opoziciju sedeo je Ristić na prethodnim sednicama, foto:ProkupljePress.com

Iako su u više navrata odbili koalicioni sporazum sa SNS, Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici je konačno pristao na sporazum, te su dobili jedno mesto u Gradskom veću Prokuplja. To nam je potvrđeno iz više izvora, a i sam dnevni red sutrašnje sednice Skupštine grada Prokuplja na kojoj je prva tačka ostavka jednog od nedavno izabranih članova Gradskog veća, to i potvrđuje.

Predsednik GrO Srpske stranke Zavetnici u Prokuplju i doskorašnji narodni poslanik Marko Ristić podneo je pisanu ostavku na svoj odbornički mandat u lokalnoj skupštini. To nam je i potvrdio, ali je i kazao da ne želi sada da daje izjave povodom ostavke i koalicionog sporazuma, za koji nam nije dao potvrdu.

Priča se, a gotovo uvek ispadne da je tako, da će  Boban Stojković koji je takođe odbornik Zavetnika u lokalnoj skupštini sutra na samoj sednici da kaže da se on ne slaže sa tim dogovorom, a da li je tako, videćemo.

Ono što je najgore je, ako je sve ovo istina, kako će Zavetnici objasniti građanima sada ovu promenu. Oni su svoju predizbornu kampanju bazirali na tome da su opozicija SNS.

Ovo nije prvi slučaj da Zavetnici ulaze u koaliciju sa SNS, a nogu je povukao kuršumlijski odbor koji je već na prvoj konstitutivnoj sednici u Kuršumliji  podržao SNS. Kako je iz centrale Zavetnika odmah nakon izbora u decembru prošle godine, najavljena koalicija sa SNS, sada se to i događa.

Zavetnici kažu da moraju da slede centralu, a da li moraju, ne znamo, ali ćemo vas podsetiti na OO SPS u Blacu na primer, koji je i dalje opozicija u lokalnoj blačkoj Skupštini.