Medicinska škola dobila Erazmus akreditaciju

1 min čitanja
Medicinska škola dobila Erazmus akreditaciju
Sledi im stručna praksa u zemljama EU, foto:ProkupljePress.com

 Medicinska škola ,,Dr Aleksa Savić” iz Prokuplјa stekla Erazmus akreditaciju u oblasti stručnog obrazovanja i obuka. Ovo vredno priznanje je rezultat, kako kažu u školi, angažovanja i predanog rada na projektnoj prijavi iz 2023. godine, što školi otvara nova vrata u sferi međunarodnog obrazovanja i saradnje.

-Dobijanjem Erazmus akreditacije, naša škola je dobila mogućnost za unapređenje kvaliteta obrazovanja i profesionalnog razvoja naših učenika i nastavnog osoblјa. Imamo fantastično iskustvo iz 2022. godine kada je 18 učenika i dva nastavnika boravilo na stručnoj praksi dvanaest dana u najelitnijem Domu za negu i smeštaj starih lica u Madridu- kaže vođa projekta nastavnik u školi Dragan Tonić.

On dodaje da je ovaj projekat veoma važan za učenike jer postavlјa nove standarde u pružanju obrazovnih i zdravstvenih usluga, a učenici usvajaju evropske vrednosti u našem obrazovnom sistemu.

-Akreditacijom smo obezbedili da u naredne četiri godine možemo obići različite ustanove iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite u različitim zemlјama EU. S tim u vezi u narednom periodu nam sledi odabir destinacije odnosno odgovarajuće ustanove kao i izbor učenika, koji ispunjavaju unapred postavlјene kriterijume, za učešće u stručnoj praksi- najavio je Tonić.

Iskoristio je priliku da se u ime škole zahvali svima koji su doprineli ovom značajnom uspehu.

-Pred nama je izazovno, ali uzbudlјivo putovanje ka osiguranju još kvalitetnijeg i inovativnijeg obrazovanja za naše učenike. Zajedno, kroz saradnju i napor, činićemo korake ka stvaranju svetlije budućnosti za našu zajednicu i doprinosu unapređenju  zdravstvenog obrazovanja na međunarodnom nivou- dodao je on.

Prvo strčno putovanje trebalo bi da bude oktobra, novembra naredne školske godine.