Drifteri iz Prokuplja na Bakanskom šampionatu

2 min čitanja
Drifteri iz Prokuplja na Bakanskom šampionatu
Stolić i Marjanović, foto:ProkupljePress.com

Stefan Stolić i Miloš Marjanović iz Prokuplja, članovi Auto-udruženja “Forza 027”, predstavljaće Grad Prokuplje na Šampionatu Balkana u driftu. Prva etapa se naredna dva dana, odnsono u subotu i nedelju, događa u Bjeljini. U ovoj prvoj etapi učestvovaće 30 vozača sa Balkana.

-Čast je biti deo ovog događaja i dosta smo radili da usavršimo svoje tehnike i dostojno predstavimo grad i svoje udruženje- kaže Stolić, koji je prošle godine osvojio četvrto mesto na generalnom plasmanu.

On će sada da se takmiči u “street” klasi, a Marjanović je u “pro” klasi.

Zanimljiva je i priča o tome kako su ova dvojica mladića ušla u ove trke.

Stefan Stolić počeo da vozi 2022.godine. Inspiraciju za pravljenje drift automobila dobio je od svog prijatelja Miloša Marjanovića koji vozi par godina unazad. Sklopili su auto i uvećali svoj tim za jednog člana. Stefan je po struci automehanicar i uživa u modifikovanju i popravci vozila, a sve ovo za njega predstavlja jedno veliko uživanje, dobru zabavu i druženje sa prijateljima i kolegama. Za sebe kaže da je pun entuzijazma i pozitivne energije i se nada se da će biti sve bolji i uspešniji u ovom sportu, koji neizmerno voli.

Nako ove etape, čekaju ih još dve do generalnog plasmana.

Obojica su veliki ljubitelji automobila i ulažu ogroman entuzijazam u ovo što rade.