OVO SE VIŠE NE MOŽE TRPETI!

2 min čitanja

Meštani sela oko Žitorađe su ljudi na preduzeće „por Werner Weber“ koje i kod njih neredovno iznosi smeće. Kažu da su imali ugovor sa njima na deset godina, da je taj period prošao i da čak ni taj ugovor nisu ispunili. U poslednje vreme usluga koju pruža PWW, kako tvrde ne može se tako nazvati, jer po tri nedelje ne prazne kontejnere.

-Em nam nikada nisu dostavili broj kontejnera koji je predviđen ugovorom, em ne izbacuju smeće kako je dogovoreno. Svugde sam išao i žalio se i to ne samo ja. Samo prebacuju loptu od jednog na drugog i tako ukrug. Kažu d alokalna samouprava ne može ništa, jer su privatnici! To je stvarno nemoguće- jada nam se Bojan Ranđelović iz Pejkovca.

On dodaje da je ista situacija u Đakusu, Samarinovcu…

Kako dodaje dogovoreno je da se ovih dana održi sastanak sa predsednikom mesne zajednice o daljim koracima, ali da oni više neće da trpe ovakvo ponašanje.

-Redovno plaćamo uslugu koju ne dobijamo. Pazite, prosečno svako domaćinstvo mesečno daje od 500 do 700 dinara, za nešto što nema. Da ne računamo prodavnice. Kako ukupno ima 400 domaćinstva, vidite vi koje su to pare za ništa- naglašava on i najavljuje da će ukoliko se problem ne reši, meštani traktorima da dovezu smeće ispred PWW.

I u Žitorađi povremeno bude slična situacija u nekim delovima, a u Prokuplju već znamo da mesecima ne samo stanovnici samog grada, već i okolnih prokupačkih sela imaju isti problem.

Ranije nam je direktor prokupačkog PWW kazao da čekaju nov smećar, da on ubrzo stiže, te da će nadoknaditi, ali od tada je prošlo dva meseca. Komunalna inspekcija u Prokuplju ne reaguje na prijave građana, iako imaju zakonskih mogućnosti da novčano kazne PWW.

Koliko je ovo postao ozbiljan problem govori i podatak da je pomoćnik gradonačelnika Prokuplja Milan Đorđević nedavno prosuo svoju kantu sa smećem ispred vrata PWW pa ni to nije vredelo. O tome smo ranije pisali.

Kada lokalna samouprava neće, ili ne može da pronađe rešenje za smeće, građani ipak imaju mogućnost da to sami srede, na osnovu Zakona o zaštiti potrošača, a tekst o tome možete pročitati ovde.


4


0

The post OVO SE VIŠE NE MOŽE TRPETI! appeared first on Prokuplje press.