Optužni predlog i produženje pritvora za vlasnika ringišpila i zakupca placa

2 min čitanja
Optužni predlog i produženje pritvora za vlasnika ringišpila i zakupca placa
Polomljeni ringišpil u Kuršumliji, foto:ProkupljePress.com

Osnovno tužilaštvo u Kuršumliji, kako nam je potvrdila tužilac Biljana Milosavljević je podnelo  optužni predlog protiv , J.N. I Z. Lj. koji se sumnjiče da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti. Reč je o zakupcu placa i vlasniku ringišpila, koji se 8. maja na platou kod glavne autobuske stanice polomio i tom prilikom je povređeno trinaestoro dece, od kojih je jedna dvanaestogodišnja devojčica bila životno ugrožena.

Vlasnik ringišpila i zakupac prostora i dalje u pritvoru
Nakon devetnaest dana od stravične nesreće u Kuršumliji, kada se 8. maja polomio ringišpil i sa njega je palo trinaestoro dece, još uvek su u pritvoru J. N., zakupac placa i Z. Lj., vlasnik ringišpila, potvrđeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji. Oni se sumnjiče da su izvršili teško

Istovremeno, kako nam je potvrdila predsednica Osnovnog suda u Kuršumliji Jelica Milanović, licima je produžen pritvor još do 30 dana.

Teško povređena dvanaestogodišnja devojčica i dalje je u niškom UKC na lečenju, ali više nije žuvotno ugrožena i polako se oporavlja.

Podsećanja radi, slučaj koji je uznemirio Srbiju dogodio se nekoliko dana pre tradicionalnog prolećnjeg vašara, kada je zbog lomljenja ringišpila trinaestoro dece palo sa njega. Kroz istargu se potvrdilo da vlasnik ringišpila Z.Lj. nije imao atest, a da je sam prostor od Javno komunalnog preduzeća “Toplica” zakupio J.N.

Nakon stravične nesreće, obojica su uhapšeni i još uvek su u pritvoru.