Vlasnik ringišpila i zakupac prostora i dalje u pritvoru

2 min čitanja
Vlasnik ringišpila i zakupac prostora i dalje u pritvoru
Momenat nesreće, foto:ProkupljePress.com

Nakon devetnaest dana od stravične nesreće u Kuršumliji, kada se 8. maja polomio ringišpil i sa njega je palo trinaestoro dece, još uvek su u pritvoru J. N., zakupac placa i Z. Lj., vlasnik ringišpila, potvrđeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji. Oni se sumnjiče da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti. U toku su dokazne radnje, koje će objasniti šta se zapravo desilo.

Teško povređena dvanaestogodišnja devojčica i dalje je u niškom UKC na lečenju, a prema našim saznanjima, njeno stanje je nepromenjeno. To nam je potvrdio i njen brat Stefan. Ostala deca koja su povređena su već sutradan nakon nesreće, puštena kući.

Stravičan snimak momenta nesreće na ringišpilu
ProkupljePress.com ima snimak momenta nesreće koja se dogodila na ringišpilu u Kuršumliji, kada je povređeno trinaestoro dece, od kojih je jedna devojčica još uvek životno ugrožena. 0:00 /0:14 1× Nakon istrage uhapšen je valsnik ringišpila i zakupac prostora. Uhapšeni vlasnik ringišpila i zakupac placaMinistar unutrašnjih poslova Ivica

U međuvremenu se saznalo da vlasnik ringišpila najverovatnije nema atest, a zakupac je, barem prema odgovoru koji nam je stigao iz Javno komunalnog preduzeća “Toplica” Kuršumlija, imao sve potrebne papire. Ono što je zanimljivo je da u momentu od kada je zakupljen plac nije se prenosio zakup, niti je to moguće, a za bezbednost prema ugovoru koji je potpisan sa JKP “Toplica” vlasnik zakupca je taj koji je odgovoran za bezbednost.

Za zakupljen prostor on je platio 330.000 dinara i to za prolećni i jesenji vašar i imao je pravo da tri dana pre vašara, kao i tri dana nakon njega drži ringišpil na tom prostoru.

Uhapšeni vlasnik ringišpila i zakupac placa
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da su uhapšeni J. N., zakupac placa i Z. Lj., vlasnik ringišpila koji se danas srušio u Kuršumliji, usled čega je poveđeno 13 osoba od kojih je jedno dete životno ugroženo. Kako je naveo, J. N., i Z. Lj., su uhapšeni i zadržani