Nema turnira, jer nema para!

2 min čitanja
Nema turnira, jer nema para!
Ove godine bez dva profesionalna turnira, foto:ProkupljePress.com

Po prvi put, nakon 17 godina profesionalni turniri za žene u tenisu koji se održavaju u julu u Prokuplju „Proal open“ i „Eurokomerc open“ se neće održati, jer Teniski klub „Topličanin“ koji ih organizuje nema para za organizaciju. Nagradni fond prvog je 15.000 dolara, a drugog 25.000 dolara i svake godine na njemu učestvuju teniserke iz čitavog sveta. Ovi turniri su u sve svetske teniske mape. Ranijih godina je lokalna samouprava koliko- toliko novca odvajala, a ove godine prema programu finansiranja sportskih klubova TK „Topličanin“ je dobio samo 100.000 dinara za čitavu godinu!

-Ranijih godina smo dobijali sedam puta više. Ni to nisu pare koje mogu da pokriju troškove, ali su nam zaista značile. Sada eto, sa žaljenjem mogu da kažem, da zbog finansijske situacije nismo u mogućnosti da organizujemo turnire- kaže predsednik TK „Topličanin“ Žika Manić.
Žika Manić

On dodaje da su oni bili planirani i upisani u ITF listu, ali da su morli da se povuku.

-Ti turniri donose gradu značajnu novčanu sumu, sigurno najmanje 400.000 evra, računajući smeštaj teniserki, njihove troškove tokom boravka, ali eto Grad Prokuplje nema sluha za to- jada se Manić.

Grad Prokuplje nema sluha, ali zato Opština Kuršumlija ima, pa su oni preuzeli turnire i odigraće se u Kuršumlijskoj banji.

Osnovno pitanje je kako to da pet puta manja sredina može da pomogne, a Grad Prokuplje ne može?

Možda je odgovor u tome da Teniski klub „Topličanin“ nije želeo da se odrekne svoje imovine, odnosno teniskih terena, sale i restorana, koji je Grad Prokuplje uvrstio u koncesionu imovinu za bazen! Odbornici SNS i SPS su dali zeleno svetlo za tu koncesiju, bez da iko proveri činjenično stanje. Na to je reagovao Teniski klub „Topličanin“ kojeg niko nije kontaktirao oko te njihove imovine. Manić, kao i čitav klub ne žele da se odreknu onoga što je njihovo i zapretili su da ukoliko Grad Prokuplje ne promeni plan koncesije, presaviće tabak.

Nedavno je objavljen poziv za koncesiju, ali niko se nije javio, jer svi već znaju da je ona pravno-imovinski nije moguća takva kakva je planirana.