Neko je nedozvoljeno prisvojio naše prostorije

2 min čitanja
Neko je nedozvoljeno prisvojio naše prostorije
Zabranjene im njihove prostorije, foto:ProkupljePress.com

GrO Demokratske stranke Prokuplje danas je prijavio policiji da su neka lica uzurpirala njihove prostorije, odnosno da su tokom prepodneva pečatnim voskom označila sva vrata. Policijska patrola je na mestu događaja.

Kako kaže predsednik GrO DS u Prokuplju Slaviša Momčilović, osoba koja radi u prostorijama ispod njih ih je obavestila da su neka lica iz lokalne samouprave ušla u zgradu.

-Ovo je čisto političko nasilje i pokušaj pritiska na jednu opozicionu stranku, koja svojim delovanjem u lokalnoj skupštini „remeti“ planove vladajuće SNS stranke. Prostorije su naše i mi od njih nećemo odustati, a ako misle da imaju prava da ih uzurpiraju, to mora da dokažu na sudu- kazao je Momčilović.

Slučajno, ili ne, tek u momentu kada se to dešavalo u Gradskoj kući se raspravljalo o rebalansu budžeta za ovu godinu, te su dobornici DS bili tamo. U momentu kada su čuli šta se događa, napustili su zasedanje.

Zanimljivo je i da na vosku kojim su pečatirana vrata nema pečata.

Ranije je Grad Prokuplje doneo rešenje da se DS oduzmu prostorije, pod obrazloženjem da oni dugo nisu učestvovali u radu lokalne skupštine. Ipak, situacija se promenila nakondecembarskih izbora kada je četiri dobornika DS ušlo u novi skupštinski saziv.