Ne možemo ovako!

2 min čitanja
Ne možemo ovako!
Više nemaju puta, foto:ProkupljePress.com

Meštani Donje i Gornje Stražave apeluju na Grad Prokuplje da im se barem posipa alternativni put koji ih povezuje sa gradom, s obzirom da je trenutno zbog radova u ulicama Asenija Čarnojevića i Milena Jovanovića nemoguće da dođu do grada. Delegacija meštana je danas došla u Gradsku kuću, kako bi razgovarala sa nadležnima. Kako kažu, obećano im je da će posle 9. maja da se problem reši.

Sve je krenulo kada su počeli radovi na asfaltiranju i rekonstrukciji ulica Arsenija Čarnojevića i Milena Jovanovića. Radovi su najavljeni, te krenuli krajem februara, ali što je loše, plan je da traju do kraja oktobra.

-Evo već mesec dana lomimo kola, jer idemo seoskim pueljkom do Stražavačkog groblja, a zatim dalje ka gradu. Ponekad neki od nas i po pet puta idu ka gradu, a sada je to prava noćna mora. Tim alternativnim putem, koji nije predviđen za saobraćaj prolaze i autobusi kamioni, a ovo je sada jedina veza sa najmanje desetak podjastrebačkih sela. Ovo je neizdrživo- kaže meštanin Donje Stražave Oliver Tasković.

Meštani dodaju da i deca idu u školu, te da je ovako neizdrživo do završetka radova. Kako ističu imali bi oni strpljenja da je reč o mesecu, ili čak dva, ali do kraja oktobra je mnogo. Pošto i ne veruju u to da će i tada sve da se završi, oni su odlučili da preduzmu nešto.

-Mi moramo da funkcionišemo, a oni su nas potpuno dosekli od sveta. Zbog toga smo se obratili lokalnoj samoupravi. Ukoliko nam ne izađu u susret, eto barem nasipanjem tog alternativnog puta, preduzećamo radikalnije mere i blokadu puta koji se radi- najavljuju oni.

Ovo selo je zapravo predgrađe Porkuplja, a samo sa Gornjom Stražavom, predstavlja jedan od najnaseljenijih sela u prokupačkom kraju.