Meštani Zdravinja ljubomorno čuvaju drvo

2 min čitanja
Meštani Zdravinja ljubomorno čuvaju drvo
Svako drvo je važno! Foto:PorkupljePress.com

Kako se drvo raspuklo, te je postojala opasnost od sušenja, meštani planinskog sela Zdravinje kod Prokuplja rešili su po svaku cenu da ga sačuvaju.

Njima svako drvo znači!

Neko se setio da je najbolje da ga zaštite metalnim orručom, kako bi vreme uradilo svoje i raspuklina se izgubila.

Zato je neko uzeo metalnu sajlu, obavio je oko drveta i dobro obezbedio.

E sad hoće li uspeti da sačuvaju drvo od raspuknuća, ostaje da se vidi, ali ovi planinci su pokazali da se staraju o svom okruženju i shvataju koliko je svako drvo važno.

Za razliku od njih, koji ljubomorno čuvaju svako drvo, u Prokuplju ih je sve manje, a sve više automobila, koji su jedan od zagađivača. Primer je drvored u Ulici Vasilija Đurovića Žarkog, koji je posečen, odnosno "orezan" od strane "Demetra AB" . Iako su zbog nezadovoljstva građana Garića koji su primetili seču krošnji stabala, obećali da ukoliko drveće ne olista tokom proleća, da će posaditi novo, za sada se o tome ne govori. Stanovnici Garića će sačakati još nedelju dana, a zatim se obratiti i preduzeću i nadležnim inspekcijama.

Preterana seča kod zatvora?

Izgleda da su malo preterali

Nedavno je isto preduzeće započelo orezivanje, čitaj sečenje drveća na padini kod stepenica koje vode ka Gradskoj kući. Deo tog prostora je skoro kompletno ostao bez sitnog drveća. U redu je da se taj deo oblikuje, ali postoji opasnost da se zbog sada golog prostora, obruši zemlja, jer svako zna da korenje drži tlo, Izgleda da su i oni uvideli da su opet preterali, pa je samo deo tog prostora očišćen od drveća.

E sad jesu li imali dozvolu za to, pitaćemo od ponedeljka.