Prodajem stan isključivo Albancima

2 min čitanja
Prodajem stan isključivo Albancima
Oglas koji je izazvao buru komentara, foto:printscreen

Nenad V. iz Kuršumlije odlučio je da svoj stan u kuršumlijskom naselju Rasadnik proda isključivo Albancima sa Kosmeta, a kao razlog za to navodi da je ogorčen na stanovnike ovog mesta, kao i na svoje kolege i pretpostavljene koji su mu, kako kaže, zagorčali život i zbog kojih je izgubio zdravlje.

Sve je počelo njegovom objavom na Fejsbuk grupi Razno Kuršumlija, gde je objavio da će njegov stan kupiti „komšija iz Podujeva“ .

-Zbog prevelike potražnje,a male ponude prodaje se stan novogradnja u Rasadniku 54 kvadrata cena 54000 evra. Cenu je ispunio komšija iz Podujeva koji je norveški penzioner ali dok ne donese kaparu sutra ništa još nije gotovo!!!Izvinjavam se gospođi iz Belog Polja koja je bila jako zainteresovana kao i gospođi Savki iz Kuršumlije čekali ste mnogo, a poznajući njihovu reč kada nešto obećaju 99,9% može čovek mirno da spava!!! Čekamo kaparu iz Podujeva- naveo je Nenad V. u svojoj objavi.

On je za nas i potvrdio da je istina, te da nije u pitanju neka šala.

-Kap koja je prelila čašu je to što su mi se juče pokvarila kola i moja porodica i ja išli smo peške 11 kilometara, od Kuršumlijske banje. Nisma hteo nikoga da stopiram, baš da vidim da li će neko da stane. Prošlo je 30 automobila i niko nije stao. Mogli smo da uzmemo taksi, ali nismo, baš da vidimo ima li još saosećanja u ovim ljudima. Ipak, izgleda da nema- objašnjava Nenad V. razlog koji ga je naveo na odluku da stan proda Albancima.

Dodaje da je zbog posla i terora koji je trpeo oboleo i da je zbog svega ogorčen.

-To je moja imovina, imam prava da sa njom radim šta god poželim i da je prodam kome hoću- zaključuje on.

Nezvanično se priča da je posebno u poslednje vreme mnogo stanova i kuća iz Toplice prodato Albancima sa Kosova i Metohije. Zvanično, to se nigde ne navodi, ipak, cene nekretnina u Kuršumliji su naglo skočile.

Podsećanja radi, još osamdesetih godina prošlog veka uvedena je uredba da stanovnici sa KiM albanske nacionalnosti ne mogu da kupe i prenesu na sebe imovinu u kuršumlijskom kraju.