MALOPLANCI ISTERALI SVOJE

1 min čitanja

Danas su počeli radovi na obeležavanju pešačkog prelaza kod Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani kod Prokuplja isključivo zahvaljujući upornosti stanovnika i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje je izašlo u susret, bez obzira što su čelnici lokalne samouprave ignorisali i stanovnike i ovo ministarstvo.

Trenutno se postavlja ležeći policajac, a te poslove obavlja preduzeće „Trace“ . Sve će ići u tri faze, a na samom kraju postaviće se i semafor detektor brzine.

-Mi smo zaista presrećni i prezadovoljni onim što smo postigli i to samo zahvaljujući ovom ministarstvu i ministru Goranu Vesiću, koejm smo se obratili za pomoć jer lokalna samouprava nije htela ni da proba da pronađe rešenje. Nisu odgovarali na mejlove ni nama, a ni Ministartvu- kaže Daniela Ristić koja je jedna od stanovnika Male Plane.

Oni su pre nego što je nadležno ministarstvo obećalo da će problem rešiti, gotovo mesec dana svakodnevno rpelazili pešački prelaz kod škole, koji je zapravo na magistralnom putu Niš- Priština u selu i tako ukazivali na problem i nebezbednost dece i ostalih žitelja.

Reč je o jedinom pešačkom prelazu u selu, koje je bukvalno ovom magistralnom podeljeno na dva dela. Kako se svakodnevno pređe nebrojeno puta, a vozači često ne smanjuju brzinu, potez je bio realna opasnost, za sve posebno za decu i starije ljude.

Zato su Maloplanci rešili da ne odustaju i prvo su krenuli od lokalne samouprave, koja je bila gluva za njihov problem. Pisali su svim nadležnim institucijama, kao i Goranu Vesiću, koji je obećao da će problem rešiti.


5


0

The post MALOPLANCI ISTERALI SVOJE appeared first on Prokuplje press.