U LEONIJU RADNICA PALA U NESVEST

1 min čitanja

Medicinsko osoblje Doma zdravlja u Doljevcu je juče opet intervenisalo u fabrici “Leoni” u Malošištu  nakon što je jedna žena, radeći na liniji, izgubila svest. Po dolasku medicinske ekipe žena je vraćena svesti, ali je na putu prema  UKC Niš ponovo pala u nesvest. Prebačena je na odeljenje reanimacije i za sada nemamo ostale detalje o ovom događaju.

Prema rečima jednog od radnika Leonija s kojim smo kontaktirali, stanje u ovoj fabrici postaje nepodnošljivo. Veliki broj radnika je na bolovanju, a radnici koji rade, su i po deset sati na poslu, skoro bez slobodnih dana u toku nedelje.

-Nadređeni prete otkazima ukoliko se ne izbace targeti i uz “histerična dranja” primoravaju radnike da, preko svojih fizičkih mogućnosti, budu na linij- kaže radnik.

Na fejsbuk grupi Leoni Malošište, jedan od učesnika je objavio informaciju da su juče čak dve kolegenice ostale bez svesti na poslu, jedna na liniji jaguar, a druga na liniji mercedes. Kako se još dodaje u toj objavi radi se subotom, nedeljom, a neki timovi rade i po deset sati. Konstantno se funkcioniše uz tenziju, pritisak, nervozu, a radnici su neispavani.

Povodom ovih dešavanja, kao i smrti M.S. (45) iz Malošišta kojoj je 23. oktobra na poslu pripalo teško, te je pregledana i nastavila sa radom, a zatim odvezena kući, gde je preminula, poverenik sindikalaca Jure iz Leskovca  Predrag Stojanović kaže da je godinama već upoznat sa tim i sličnim problemima i da je više puta prijavljivao nadležnim inspekcijama ova dešavanja.

-Očigledno boljitka nije bilo i zato još jednom pozivam kolege da se udruženim snagama  izborimo za svoja prava- ističe za Stojanović .

U Leoniju su na naša pitanja povodom smrti M.S. potvrdili da je ona radila u smeni kada joj je pripalo teško, te da je prethodno bila u drugoj smeni, ali da oni ne mogu da se izjašnjavaju o uzroku smrti.


6


0

The post U LEONIJU RADNICA PALA U NESVEST appeared first on Prokuplje press.