BLAČKI DS NE SARAĐUJE SA SNS

1 min čitanja

Povodom insinuacija i dezinformacija koje su se pojavile na društvenim mrežama da je Opštinski odbor DS u Blacu u saradnji sa blačkim SNS, i da je predsednik DS Nebojša Milosavljević postao notar zahvaljujući toj saradnji, ovaj odbor je izdao saopštenje koje prenosimo u celosti.

-Beležništvo nije politička funkcija,već stručna dužnost koja zahteva notarski ispit. SNS je 2021.godine doveo nepoznatu osobu u Blace na tu dužnost, koja nije ispunjavala uslove, a da bi osujetili protivkandidata Nebojšu Milosavljevića. A pre toga 2018. godine, Blace nije bilo u konkursu (kada Prokuplje, Žitoradja, Merošina) jer upravo SNS vrhovnik Laketić izbacio Blace. E sada, kada nisu mogli da nađu zeca za protivkandidata, politički žbiri, i to kvazi-pravnici tvrde da je to politički izbor, a ne može biti, jer treba ispuniti egzaktne, samo stručne uslove, a tu spada i neosuđivanost… A Nebojša od SNS vrhovnika imao najviše politički intoniranih krivičnih prijava! Nebojša je među sedam najstarijih članova DS. Od kada je položio notarski ispit nije bio na političkim odborničkim dužnostima, ali je lista koju je predvodio 2012.i 2016. imala najviše odbornika, procentualno od Niša do Paraćina, od Vranja do Aleksinca, a kao opozicija SNS, 2020.godine bojkotovao lokalne izbore, jer je Vučićev režim bio nespreman da obezbedi fer uslove- objasnili su u OO DS Blacu.

Dodaje se da je zbog nespojivosti notarskog posla i političkih funkcija Milosavljević podneo ostavku na mesto predsednika DS u Blacu.

-U narednom periodu izabraće se vršioc dužnosti predsednika OO DS u Blacu, iz redova ovog odbora- kažu demokrate Blaca.


2


0

The post BLAČKI DS NE SARAĐUJE SA SNS appeared first on Prokuplje press.