Još nije rešen slučaj obijanja prostorija DS

4 min čitanja
Još nije rešen slučaj obijanja prostorija DS
U Policiji nešto odugovlače, foto:ProkupljePress.com

Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju još uvek nije stigao policijski izveštaj o prijavi GrO Demokratske stranke Prokuplje da im je neko 30. aprila obio prostorije, potvrđeno nam je u OJT Prokuplje.

Neko je nedozvoljeno prisvojio naše prostorije
GrO Demokratske stranke Prokuplje danas je prijavio policiji da su neka lica uzurpirala njihove prostorije, odnosno da su tokom prepodneva pečatnim voskom označila sva vrata. Policijska patrola je na mestu događaja. Kako kaže predsednik GrO DS u Prokuplju Slaviša Momčilović, osoba koja radi u prostorijama ispod njih ih je obavestila
-Tužilaštvo je naložilo vršenje uviđaja i ispitivanje, u svojstvu građana, više lica i prikupljanje drugih dokaza, koji mogu biti od značaja u konkretnoj situaciji i nakon toga dostavljanje izveštaja tužilaštvu, koji još uvek nije dostavljen- navodi se u odgovoru OJT Prokuplje našem portalu.

Reč je o tome da je neko u vreme kada je trajala sednica Skupštine grada Prokuplja na sva vrata prostorija DS u Prokuplju postavio pečatne voskove bez obeležja i trake. U GrO sumnjaju da je reč o lokalnoj vlasti, odnosno Gradskoj upravi Prokuplje, a lica  koja su to učinila, prema svedočenju onih koji su ih videli da to čine, su nekadašnji članovi DS koji rade u lokalnoj samoupravi.

-Ako zaista imaju prava na ove prostorije, zašto nisu, kao što zakon nalaže, ostavili žig i zvanično obaveštenje, a ne podmuklo i tajno pokušali da nam uzurpiraju prostorije, koje nam po svim demokratskim propisima u ovom momentu pripadaju. Smatramo da je razlog ovog vandalizma zapravo naša aktivnost i opozicioni rad u lokalnoj skupštini i čitavoj sreidni, koja građanima Prokuplja otvara oči i ukazuje na sve mahinacije i nezakonitosti SNS vlasti i njenih prilepaka- objasnio je predsednik GrO DS u Porkuplju Slaviša Momčilović.

I on lično je pre više od šest meseci bio meta još uvek nepoznatih lica koja su u njegovom dvorištu u selu Jugbogdanovac zapalila mašine vredne 50.000 evra.

 

                                       Grad osporava prostorije DS

Prostorije u kojima je GrO DS su u Zanatskom domu i u procesu su restitucije. Ipak, Grad Prokuplje misli da je vlasnik istih, pa je naložio Demokratskoj stranci da se iseli. Oni su uložili žalbu, jer kao stranka koja učestvuje u radu lokalne skupštine imaju pravo na prostorije, koja je odbijena, a na oglasnoj tabli u Gradskoj kući objavljeno je rešenje o odbačaju žalbe.

Ovo nije prvi put da Grad Prokuplje misli da je vlasnik nečeg. Setimo se samo teniskih terena kod Gradskog bazena, ili lokala u Pešačkoj zoni koji su oglasili da prodaju, pa se javio vlasnik istog.

PRODAJU I ONO ŠTO NIJE NJIHOVO
Prodaja lokala u kojem je nekada bila „Astra“ je obustavljena, odlučili su odbornici lokalne Skupštine. Do promene odluke da se proda ovaj lokal došlo se nakon što se javio vlasnik lokala, koji ga potražuje restitucijom! -Agenciji za restu+ituciju podnet je zahtev za povrađaj imovine od strane fizičkog lica. Zbog

I dok DS ne može po mišljenju grada da koristi deo prostora u zgradi koja je u restituciji, drugi mogu. Tako na primer, iz prostorija Radničkog univerziteta, koji je renoviran, iseljen je Kulturno obrazovni centar Prokuplje, da bi se uselio GrO SNS . Čak i Turistička organizacija Prokuplja, na čijem je čelu sada bivši gradonačelnik Porkuplja Milan Aranđelović koristi prostor u objektu koji je u procesu restitucije.

Sporan koncesionarski akt za bazen
Koncesionarski akt za upravljanje kupališta i teniskih terena u gradu Prokuplju je, ako se dublje prouči sa manjkav, tvrde upućeni u te poslove.