DS podnosi krivičnu prijavu protiv nadležnih

2 min čitanja
DS podnosi krivičnu prijavu protiv nadležnih
Prostorije GrO DS Porkuplje, foto:ProkupljePress.com

Zbog toga što još uvek nisu isplaćene dnevnice opozicionim članovima biračkih mesta Gradski odbor Demokratske stranke u Prokuplju podneće krivičnu prijavu nadležnom sudu, protiv odgovornih lica iz Gradske uprave.

Kako objašnjava predsednik GrO DS Prokuplje Slaviša Momčilović, ovo nije prvi put da se nije isplatila zakonom zagarantovana naknada.

-Pitam se da li su isplaćeni članovi Gradske komisije? Naravno da jesu i to sa po više stotina hiljada dinara. Za njih se imalo, a za čuvare kutija nije. Samo jedan član komisije u stalnom sastavu košta kao deset čuvara kutije, u novcu- objašnjava Momčilović.

Dodaje da demokrate sumnjaju da lokalna SNS vlast namerno neće da isplati ono što treba svima koji su se trudili da sačuvaju izbornu volju građana Porkuplja, na lokalnim I parlamentarnim izborima, koji su održani 17. decembra prošle godine.

-Da nije bilo tih hrabrih ljudi koji su vodili računa da se smanji i iskoreni izborna krađa, ne bismo danas imali opozicione odbornike u lokalnoj skupštini i građani bi i dalje bili u apsolutističkom mraku SNS i njihovih satelita- podseća Momčilović.

I zaista, da su pojedini čuvari kutija primili novac, a da mnogi nisu, smo već pisali.

Čuvari iz redova Srbija protiv nasilјa još nisu dobili novac za izborni dan
Članovi na biračkim mestima iz redova Srbija protiv nasilјa Prokuplјe još uvek nisu dobili novčane nadoknade za taj dan.

Pisali smo i o tome koliko je para dato za članove GIK.

SILNE PARE DATE ZA GIK PROKUPLJE
Iako se ovih dana dosta komentarišu naknade za rad u izbornoj komisiji kuršumliji u kojoj je predsednik sebе, sekretara i zamenika nagradio sa 60.000 plus 145.000 dinara, o čemu smo pisali, u Prokuplju je odluka o naknadi doneta još novembra prošle godine. Prema njoj, član u stalnom sastavu