Čuvari iz redova Srbija protiv nasilјa još nisu dobili novac za izborni dan

1 min čitanja
Čuvari iz redova Srbija protiv nasilјa još nisu dobili novac za izborni dan
Za opoziciju još nema para, foto:ProkupljePress, arhiva

Iako je od decembarskih izbora prošlo tri meseca, čuvari kutija, odnosno članovi na biračkim mestima iz redova Srbija protiv nasilјa Prokuplјe još uvek nisu dobili novčane nadoknade za taj dan. Zanimlјivo je i da mnogi nisu isplaćeni ni na prošlim izborima.

-Nekolicina je onih kojima je plaćeno ono što im zakonom pripada  s obzirom da su bili na biračkim mestima. Mi sumnjamo da samo opozicionim članovia nije isplaćen novac-kaže predsednik GrO DS u prokuplјu Slaviša Momčilović.

On dodaje da je slična situacija zabeležena i na prošlim izborima, pa sve to budi sumnju da lokalna vlast namerno želi da demotiviše građane da se uklјuče u čuvanje izbornih kutija.

-Ipak, to ne utiče na naše čuvare, ali je zaista nelјudski da se tako odnose prema građanima Prokuplјa. Da li se to mi delimo na one i ove- pita se Momčilović, kojem se, kao i nama više čuvara javilo sa zamerkom oko neisplaćivanja tih dnevnica.

Ipak, u lokalnoj samoupravi pravdaju to činjenicom da taj novac daje Republika i to ne odjednom i da od njih ne zavisi kada će novac biti isplaćen.

Ali, podsećanja radi, članovi GIK su primili pare i to visoke svote, kako smo pislai, mnogi i preko 200.000 dinara za nepuna dva meseca rada u ovom telu.