gik

SILNE PARE DATE ZA GIK PROKUPLJE

1 min čitanja
SILNE PARE DATE ZA GIK PROKUPLJE
Delilo se i kapom i šakom,foto:ProkupljePress.com

Iako se ovih dana dosta komentarišu naknade za rad u izbornoj komisiji kuršumliji u kojoj je predsednik sebе, sekretara i zamenika nagradio sa 60.000 plus 145.000 dinara, o čemu smo pisali, u Prokuplju je odluka o naknadi doneta još novembra prošle godine. Prema njoj, član u stalnom sastavu GIK Porkuplje dobija 80.000 dinara mesečno, počev od 1. novembra, a predsednik i sekretar 30 odsto više.

Ipak, za razliku od ostalih sredina koje su transparentno na RIK objavili tačne iznose i imena svih kojima su naknade uplaćene, prokupačka komisija, je eto to samo okvirno postavila, bez transparentnog uvida u to koga smo sve i sa koliko platili za izbore koji su prošli.

Ali, evo mi smo računali. Kako u rešenju koje je objavljeno na RIK stoji da predsednik, sekretar i njihovi zamenici imaju naknadu za 30 odsto više u odnosu na članove, ispada da su mesečno bili dobri po 104.000 dinara. Kako su bili angažovani skoro dva meseca, ta suma se duplira, jer je ovo cifra za mesečno angažovanje i to u neto iznosu.

Naknade su primili i to po 40.000 dinara i lica iz Gradske uprave koja su „bila angažovana na obavljanju organizacionih i administrativnih poslova“ a sa po 25.000 dinara mesečno su se nagradila i lica iz Gradske uprave koja su obavljala poslove na objavljivanju akata i drugih poslova!

Kako su to rešenje i odluka doneti 16.novembra, retroaktivno se plaćalo svima od 1.novembra.

https://www.rik.parlament.gov.rs/extfile/sr/files/additionalDocuments/351/304/Odluka%20o%20naknadi%20za%20rad%20GIK%20Grada%20Prokuplja.pdf

Uz onih 273.000 za gorivo, može se slobodno reći da nas ovi izbori koji su prošli, dosta koštaju i da su se neki baš oparili do njih!

Zaključak je da se nisu samo dobro oparili članovi kuršumlijske OIK .