Zgaziš dete i „ladno“ se odvezeš!

2 min čitanja
Zgaziš dete i „ladno“ se odvezeš!
Udariš dete i odeš....foto:ProkupljePress.com

Nedelja za nama se ne može oceniti kao sedam dana lepih vesti...Na kraju nje, svima je ostao gorak ukus u ustima, jer svakog je prenerazilo to da je čovek udario dete od devet godina kolima i otišao. Lepo se odvezao, i nije čak ni izašao iz svog automobila da vidi kako je mališan kojeg su prolaznici podigli.

Reći će neko bezdušno. Ne bih to tako nazvala. Nije bezdušno, već je, ako ćemo biti realni, slika i prilika vremena u kojem živimo. Da, da, ajmo da otvorimo oči i pogledamo gde živimo i dokle smo stigli....

Više ne osećamo samilost, humanost, poštovanje, brigu, saosećanje. (O onoj stranoj i apstraktoj reči „empatija“ neću da govorim. Totalno je besmislena i rogobatna i samo je zamena za lepe već usvojene i shvatljive reči)

Šta nam je ljudi?

Zašto smo postali samoživnici i gde se izgubila ljudskost po kojoj je bio poznat naš kraj i uopšte ovaj narod? Ej, potomci slavnog Gvozdenog puka, obični samoživnici!

Ostaviti dete od devet godina i ne pogledati je li dobro je poslednji stadijum nečeg što nas vuče na dno. Na žalost, slika i prilika stvarnosti.

U vremenu, zemlji i gradu gde kamere od milion evra rade samo radnim danima od 8 do 20 časova, gde privatno preduzeće nekog iz Beograda može da docrtava parking- mesta i uništava drvorede u gradu, gde psa lutalicu kojeg je neko otrovao nema ko da pokupi i skloni sa ulice, gde direktorka ustanove kulture prvostepeno osuđena zbog falsifikovanja i dalje sedi u direktorskoj fotelji i gde su preletači imaginarni vukovi, dete na pešačkom je na žalost samo kap u čaši koja nikako da prelije.

Jednom će preliti, a onda će lavina da krene. Pitamo li se šta će tada ostati i vredi li ovaj današnji trenutni status, ako nema budućnosti? Jer, u budućnosti, ako se ovako nastavi, neće biti ljudi da zaustave ovaj sunovrat. Ostaće prazne kuće, nedosanjani snovi, nepravda koja viri iza svakog ćoška i nekoliko umornih i ispijenih staraca koji više i ne znaju ko su.

Ako želite takav grad za sebe i svoju decu...izvolite, nastavite dalje ovim putem....

Dobro došli u novi ponedeljak, prvi dan u nedelji.

 

Biljana Roganović