Za Pajčetovu smrt drugooptuženom godina dana zatvora

2 min čitanja
Za Pajčetovu smrt drugooptuženom godina dana zatvora
Mesto nesreće, foto:ProkupljePress.com,arhiva

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je prvostepenu presudu sudije Osnovnog suda u Prokuplju Ivane Niketić kojom je za krivično delo teško delo protiv bezbednosti M.M. (57) iz Prokuplja osuđen na godinu dana zatvora. On će kaznu izdržavati u kučnim uslovima.

Reč je o drugooptuženom za stravičnu saobraćajnu nesreću 4.juna 2017. godine kod Plehanih kuća, kada je usled posledica zadobijenih u njoj 7. Jula iste godine u niškom Kliničkom centru preminuo Dragi Stojković Pajče.  

Ukupno je prošlo šet godina od stravičnog događaja, do prve nepravosnažne presude, a sedam do pravosnažne.

On se tereti da se svojim vozilom marke „bmw“ u tom momentu „nije pridržavao saobraćajnih propisa, te je ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život i telo ljudi“.Ovo lice je drugooptuženi u postupku koji je prvo vodio Viši sud u Prokuplju. Prvooptuženi je bio Dragan Milošević koji je preminuo 22. februara 2019. godine. Tada je slučaj prebačen u Osnovni sud u Prokuplju, gde je Niketić treći sudija koja je vodila slučaj. Ukupno je promenjeno pet sudija od samog događaja.

Dragi Stojković Pajče bio je  najpoznatiji fotograf u Prokuplju. Njega je tog kobnog dana van kolovoza udarilo vozilo marke “jugo 45” kojim je upravljao Dragan Milošević. Od siline udarca Pajče je bačen na parkiran kombi i tom prilikom je zadobio povrede opasne po život, usled čega je i preminuo 7.7.2017. godine u niškom Kliničkom centru.  

U momentu ove stravične nesreće koja je potresla čitavo Prokuplje, vozilo marke „jugo“ je preticalo svadbenu kolonu. Vozač “juga” je zadobio manje telesne povrede , a u momentu nesreće je imao 1, 4 promila alkohola u krvi.

Drugooptuženi M.M. je svojim vozilom “bmw” u tom momentu započeo radnju skretanja iz ulice ka dvorištu jedne porodične kuće i pritom se nije uverio da tu radnju može izvršiti bezbedno. Tada je svojim autom ušao u putanju kretanja “juga” i ostvaren je kontakt između vozila. To je dovelo do toga da “jugo” udari u Pajčeta koji je stajao na trotoaru i snimao svadbenu kolonu.