ZA JAVNU RASPRAVU O BUDŽETU NIKO NIJE ZNAO

1 min čitanja

Iako je trebalo da se na sajtu Grada Prokuplja u odeljku „Najave i obaveštenja“ nađe i obaveštenje o Javnoj raspravi o Nacrtu odluke o izmeni budžeta za 2023. godinu, koja je navodno trajala od 22.9. za one koji žele mejlom da pošalju svoje predloge i primedbe i 25.9. u Svečanoj sali od 7 do 9 časova, ja ne znam nekog van funkcionera i onih koji su lično upleteni u budžet, da je znao za tu raspravu.

Tako se po sada već starom i dobro oprobanom receptu, sve završilo u onom uskom krugu, nekih ljudi, koje mi plaćamo da raspolažu našim parama.

Paradoksalno je i da je nadležna služba „obavestila“ Gradsko veće o toj Javnoj raspravi, koja nije objavljena na sajtu Grada, pa niko za nju nije ni znao, da „nije bilo zainteresovanih građana koji bi uzeli učešće u javnoj raspravi“.

Znači, građani su krivi što nisu znali da je u toku, te sada nemaju prava da se bune ako im neka stavka u budžetu, neka izmena, nije po volji.

Sećate se da je nedavno za nekih 100.000 dinara bila objavljena Javna nabavka u petak, a rok za nju bio je u ponedeljak. E sada je isto, mislim čak i gore, ni za vikend nije bilo obaveštenja.

U ponedeljak 2.oktobra od 10 časova u Velikoj sali zakazana je sednica Skupštine na kojoj će se baš kao tačka naći „Razmatranje predloga Odluke o izmeni Odluke o budžetu Grada Prokuplјa za 2023.godinu“. Najgore je to što sve i da smo hteli, nismo mogli da damo primedbe i predloge jer ne postoji mesto gde možete da nađete kako taj budžet izgleda i koje su bile predložene izmene.

A što bi se i mučili da čitamo te brojke, zar ne?


6


0

The post ZA JAVNU RASPRAVU O BUDŽETU NIKO NIJE ZNAO appeared first on Prokuplje press.