ODRŽAN SKUP

1 min čitanja

Kako smo tokom dana najavili, na Trgu Topličkih junaka okupio se određen broj građana, a zatim su svi zajedno otišli do crkve Svetog Prokopija, gde su palili sveće u spomen na stradale pre dva dana u Banjsko na KiM.  Skup je obezbeđivala policija.

Za sada niko zvanično nije rekao da je organizator, a ranije tokom dana mi smo dobili skrinšot iz jedne od SNS Viber grupa, gde se obaveštavaju članovi da se prvo okupe u prostorijama stranke, a zatim da svi zajedno dođu na Trg, odakle će ka crkvi.

Kako bismo razbili sumnje, uputili smo Policijskoj upravi Prokuplje pitanja u vezi same prijave skupa, odnosno pitali smo da li je on prijavljen s obzirom da su ga policijski službenici obezbeđivali i ko je organizator.

Čekamo odgovor, ali ako jeste prijavljen, to je malo čudno, jer po zakonu, svaki skup na javnom mestu treba da se prijavi pet dana unapred, te da PU odgovori da li je što se njih tiče taj isti bezbedan i sve ostalo kako ide po zakonskoj proceduri. Kako se tragedija desila pre dva dana, logično je da niko nije mogao unapred da zna šta će se dogoditi, te i da ga prijavi.

Ipak, sačekaćemo zvaničan odgovor policije.


8


2

The post ODRŽAN SKUP appeared first on Prokuplje press.