Za dva dana Blačani sakupili 350 potpisa

1 min čitanja
Za dva dana Blačani sakupili 350 potpisa
Sprečili investitore, foto:PorkupljePress.com

Juče i danas od 9 do 14 časova u centru Blaca prikupljeno je 350 potpisa protiv seče drveća u parku u centru Blaca. Na tom mestu, po planu lokalne samouprave, treba da se izgradi krst visine 20 metara, vredan sedam miliona dinara, ali je neophodno da se poseče svo drveće u parku.

Građani, Koalicija Blace protiv nasilja i OO Novi DSS su pokrenuli peticiju kojom žele da spreče seču drveća. Tokom jučerašnjeg prepodneva oni su sprečili izvođače radova da krenu u seču.

Dobar odziv Blačana.
-Mi nismo protiv verskih obeležja, ali smo protiv toga da nam se uništava jedini park. To drveće je staro oko stotinu godina i predstavlja veliku dragocenost, što i građani potvrđuju svojim potpisima. Krst treba da se postavi na neko prikladnije mesto- objašnjavaju inicijatori peticije.

Iako imaju dovoljan broj potpisa za pokretanje inicijative ka lokalnoj skupštini, oni žele da sadašnjoj SNS vlasti skrenu pažnju da građani Blaca nisu SNS stranka i da moraju da uvažavaju mišljenje birača, pa će tokom dana pustiti peticiju i u elektronskom obliku.