Za čišćenje ulica i održavanje zelenila 76,5 miliona, a za vodu 61,5 miliona

2 min čitanja
Za čišćenje ulica i održavanje zelenila 76,5 miliona, a za vodu 61,5 miliona
E da mogu da vide heroji kako se razvija grad....foto:ProkupljePress.com

Iz gradskog budžeta Prokuplja će se u ovoj godini odvojiti čak 76,5 miliona dinara za održavanje javnih zelenih površina i održavanje čistoće na površinama javne namene, odnosno dati koncesionarskom preduzeću „Demetra AB“ za te dve stavke. Bez obzira što Grad Prokuplje, umesto „Demetra AB“ za pranje ulica plaća utrošenu vodu i kupuje cveće od milion dinara za sadnju, za isto preduzeće.

Istovremeno je planirano i šest miliona dinara za zoohigijenu, koja i ne postoji.

Ali je eto za upravljanje i snabdevanje vodom za piće planirano samo 61,5 milion dinara. Čak je i ulična rasveta 66, 1 milion dinara, odnosno i za sijalice se daje više nego za vodosnabdevanje.

To znači da je za Grad Prokuplje važniji koncesionar od javnog preduzeća „Gradski vodovod“  koje se brine o tome da uvek imamo vodu za piće, što je osnovno i ustavom zagarantovano pravo.

Za nepostojeći Sportski cenatar ide devet miliona dinara.

Za Turističku organizaciju Prokuplja na čijem čelu je bivši gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović ove godine ide čak 18, 3 miliona dinara, što je daleko više nego prethodnih godina. Jeste da bi trebalo pojačati turizam u gradu, ali do sada je to traljavo išlo. Prošle godine, primera radi, od januara do avgusta TO Prokuplje je prihodovala svega 63.350 dinara i veći deo tog novca utrošen je za kafanske račune.

KAFANA „NAJBOLJA“ PROMOCIJA GRADA
Računi Turističke organizacije Prokuplja, koja je do avgusta ove godine prihodovala 63.350 dinara potrošeni su za teletinu ispod sača od 2.500 dinara, dnevni meni, papričice, sokove i sve ostale kafanske zgode, barem ako je suditi prema računima koji su nam dostavljeni iz ove ustanove koja je indirektni korisnik

No, može biti, da će ove godine Aranđelović stvarno da opravda poverenje i novac koji mu je dat!