KAFANA „NAJBOLJA“ PROMOCIJA GRADA

1 min čitanja

Računi Turističke organizacije Prokuplja, koja je  do avgusta ove godine prihodovala 63.350 dinara potrošeni su za teletinu ispod sača od 2.500 dinara, dnevni meni, papričice, sokove i sve ostale kafanske zgode, barem ako je suditi prema računima koji su nam dostavljeni iz ove ustanove koja je indirektni korisnik budžeta.

Tako su platili ručak u jednoj prokupačkoj kafani 17.920 dinara, a u napomeni iza koje se potpisao direktor TO Prokuplja Simon Simonović se navodi da je reč o snimanju tv emisije „Srećna Srbija“ TV Prve. U kafani „Kapija Šumadije“ se dva puta ručkalo. Oba puta teletina ispod sača, piletina, domaći sir i neki „dnevni meni“. Računi su sitnica od 5.796 dinara i 3.200 dinara, a za ketering za „Džipijadu 2022“ račun od 13.595 dinara je napravljen i plaćen februara ove godine! Tako su oni do 1.juna ove godine potrošili zapravo skoro čitavu zaradu, odnosno 40.511 dinara. Za ostatak ne znamo šta su ručkali, jer je od momenta kada smo poslali informaciju od javnog značaja, do njihovog prvog nepotpunog odgovora, pa našeg novog pitanja i ovog odgovora prošlo skoro dva meseca.

Ovoga puta dobili smo i troškovnik Auto-moto skupa koji su organizovali povodom gradske slave i onih utrošenih pola miliona dinara, o čemu smo već pisali. Sve se vodi na Sportski auto i karting savez Vojvodine. Tako su samo pehari i medalje koštali 73.100 dinara, a spavanje i angažovanje inostranih učesnika iz Severne Makedonije je ukupno 126.180 dinara. Troškovi spavanja na primer tih izlagača su 41.180 dinara, a za pet članova komisije 22.230 dinara. Tu su honorari za komisiju, sudije, pa troškovi tri obroka, iako sva prenoćišta nude barem doručak uz spavanje. Nekako sve to laiku, kakav sam ja, izgleda sumnjivo, ali šta da se radi, da smo zdravo, neka se troši, ima se. U pitanju je viši cilj, promocija grada, barem tako kažu.

Opet ćemo podsetiti da su i ranijih godina entuzijasti iz Prokuplja i ljubitelji automobila organizovali taj Auto- skup, gotovo bez para, ali od ove godine taj skup je preuzela Turistička organizacija Prokuplja.


5


10

The post KAFANA „NAJBOLJA“ PROMOCIJA GRADA appeared first on Prokuplje press.