ZA BORAČKU KARTICU VAM TREBA DOSTA MUKA

1 min čitanja

Povodom izjave ministra za rad, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića, da će svi građani Srbije koji poseduju boračku legitimaciju moći da ostvare niz beneficija, tj. koristiti je kao karticu za pogodnosti u nizu trgovinskih objekata, kod raznih kompanija, oglasio se Darko Žarić ispred SUBNOR.

-Odlično, all ima jedno VELIKO ALI, borci u Topličkom okrugu nisu dobili boračke legitimacije. Kažu da je dobilo njih 700, što ne verujem ali i to je svaki deseti.  Danas su mi na moje traženje u Vojnom odseku i u kanc. br. 5 kao predsedniku SUBNOR-a  za Toplički okrug i borcu u dva rata (1991,1999) objasnili postupak dobijanja legitimacije- objašnjava Žarić.

On dodaje da se prvo se podnosi zahtev za Uverenje u Vojnom odseku, kada se dobije Uverenje podnosi se u broj 5. zahtev za Rešenje pa tek kada se to dobije onda oni šalju u Ministarstvo, a oni dva ili tri puta godišnje u NBS gde se rade kartice a onda oni povratno  šalju Ministarstvu a oni Opštini u kanc.br. 5.

-Dug proces koji meni niko nije objasnio ili bar nešto rekao kada sam dobio Uverenje. Prema tome, pozivam borce da uđu u ovaj  proces iako je dug i glup u ovoj eri digitalizacije. U svakom slučaju  ja ću pisati i tražiti da i ovaj proces uđe u proces digitalizacije. Mislim da je ovo sramota prema onima koji su branili ovu državu. Inače, svaka čast ministru Selakoviću na ovoj ideji jer branioci otadžbine su to zaslužili- objasnio je Žarić.


7


0

The post ZA BORAČKU KARTICU VAM TREBA DOSTA MUKA appeared first on Prokuplje press.