ALBANCI OPET NAVALILI NA KURŠUMLIJSKE ŠUME

1 min čitanja

Nakon više dana pauze, od pre dva dana Albanci šumokradice iz susedne opštine Podujevo, koja se graniči sa kuršumlijskom opštinu, napali su šumu. Kako svedoče retki meštani planinskog sela Rastelica, upadaju svakodnevno i seku.

-Prijavljujemo policiji, ali uzalud. Najgore je što ni štetu ne možemo da naplatimo, jer ne može da se izađe na teren, zbog njihovih čestih upada. Do skoro su sekli samo državu šumu, a sada ulaze i u privatne zabrane- kaže Uroš iz Rastelice.

On sam je do sada nebrojano puta prijavljivao policiji.

-Pre dva dana su kod komšiej policajci sedeli do 14 časova, čekajući da šumokradice naiđu i tek kada su otišli, oni su se pojavili oko 16 časova. Ovo je neizdrživo, sve nam posekoše- jada se Uroš.

Problem nije od juče, ali je najgore što je potez od oko 102 kilometara duž administrativne linije koja odvaja užu Srbiju od južne srpske pokrajine KiM koliko je u kuršumlijskom kraju gotovo opustošen, a reč je o nekada gustoj šumi. Kako je sve to posečeno, Albanci šumokradice sve dublje prodiru i sada zapravo seku šumu nekoliko kilometara u kuršumlijski reon.

Onih dana kada se dogodila tragedija na Kosmetu, nije ih bilo, ali su se opet pojavili ovih dana.


2


0

The post ALBANCI OPET NAVALILI NA KURŠUMLIJSKE ŠUME appeared first on Prokuplje press.