Urbana gerila upozorava: opasna rupa preti da vas proguta

2 min čitanja
Urbana gerila upozorava: opasna rupa preti  da vas proguta
foto urbana gerila: džaba upozoravamo, rekacije nadležnih nema

Pre godinu dana Urbana gerila je objavila konkurs za najlepšu rupu u gradu. Građani su slali slike i glasali. Ipak svi su se složili: nema lepše rupe u gradu od one na mostu preko reke Toplice na putu za naselje Draganja, pre restorana Dolap.

I zaista ova rupa je pravi kapitalac među rupama- velika, široka, jeziva, nad ambisom, niko se ne šali da je preskoči svi je zaobilaze, nigde nema slične, niko sem Prokuplja ne može da se pohvali da jedna takva rupa stoji više decenija. Do nedavno je rupa bila "rešena" tako što je u nju zaglavljena automobilska guma. S obzirom na to da svi znamo dimenzije jedne automobilske gume, jasno nam je kolika je to rupa.

@user2429469075181

#prokuplje #ja❤️prokuplje #urbanagerila #zabeležiproblem #kogabriga

♬ Sirius - Armin van Buuren & AVIRA

Iz ugla pešaka koji moraju da kroče na kolovoz kada se nađu u blizini rupe ovo je jedna prilično ozbilja opasnost u saobraćaju. Ovim putem do škole svakodnevno prolaze deca. U rupu vrlo lako meže da upadne bilo ko jer je njena širina oko metar.

Gerilci su na ovom mestu postavili tablu dimenzija metar sa metar kako bi pokazali kolika je rupa zaista i da je obeleže kako bi se lakše uočila iz svih pravaca. Ovoga puta očekuju da se rupa zaista sanira i zakrpi.

"Predsednik je bio, neke rupe su krpljene, uglavnom tamo gde su mogle da bodu oči tako važnom gostu. Ova rupa nije u centru pa nikome ne smeta. Postoji nepisano pravilo u kretanjju ovim putem koje glasi: zaobiđi me"- kažu iz gerile.

Podsetimo, pre dva meseca gerilci su sproveli akciju postavljanja table na mostu iznad rupe na kojoj je pisalo: 25 godina rupe. Tom prilikom su na šaljiv način postavili cveće na tom mestu i zamolili nadležne da rupu nikao ne zatrpavaju. Izgleda da su ih oni shvatili bukvalno.

Znak je stajao do juče, kada su ga gerilci skinuli da bi postavili novu, veću, uočljiviju tablu za koju smatraju da će morati da isprovocira nadležne da učine nešto sa tom rupom.

Pitali smo prolaznike kako im se dopada znak.

" Živim u Draganji, prolazim svakodnevno ovuda, ovo je sramota da nikog ne zanima. Da bar nisu sklonili onu gumu koja je bila zaglavljena.Video sam da je bila postabljena ona jubilarna tabla ali nisam video da je iko došao da se ovom rupom pozabavi. Jezivo je, deca nam prolaze ovde. Noću je naročito opasno jer od odsjaja svetiljke rupa je neuočljiva. Bravo za gerilce, samo slaba vajda da će ikoga biti briga"-rekao nam je prolaznik koga smo zatekli blizu znaka jutros.

Ukoliko u roku od nedelju dana rupa ne bude "rešena", gerilci kažu da spremaju novu akciju ali neće odustati dok institucije ne urade ono što im je posao.