Grad podiže novi kredit, jedna od stavki opet kamere!

3 min čitanja
Grad podiže novi kredit, jedna od stavki opet kamere!
Ulazimo u novo dužničko ropstvo!

Grad Prokuplјe odlučio je da podigne kredit u visini od 285 miliona dinara, za kako kažu u Zahtevu koji su podneli Ministarstvu finansija, „kapitalne projekate“ koji se realizuju! Zahtev je Grad podneo još 1. januara, ove godine, uz dopunu krajem marta.

Tu se podrazumeva 105 miliona dinara za rekonstrukciju ulica Milena Jovanovića i Arsenija Čarnojevića, čiji su radovi već krenuli, 11 miliona za rekonstrukciju osnovnih škola „Ratko Pavlović Ćićko“ i 9. oktobar, 25 miliona za usluge strunog nadzora za medicinski centar, 25 miliona za otkup Savićevca, 60 miliona za projekat sanacije deponije Dunek  i gle čuda 59 miliona za montiranje video nadzora u gradu.

Zbog ovog kredita, naprasno danas, zakazana je skupštinska sednica Grada Prokuplja za sutra od 10 časova.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Prokuplje Slaviša Momčilović, na sve ovo kaže da je reč o skandalu i beskurpuloznosti naprednjačke vlasti koja već 12 godina teroriše građane Prokuplja.

-Nedavno je bila sednica na kojoj je mogla da se nađe i ova tačka, ali želeli su da prikriju svoja nedela, pa računaju da će ovom novom sednicom u „minut do dvanaest“ da prekriju svoje lopovluke i prevare. Godinama im je izgovor za manjak para u budžetu bio „kredit koji su nasledili“, pa su se hvalili kako su ga eto vratili, a sada su oni ti koji podižu kredite i zadužuju Grad Prokuplje i sve njegove građane. Gospodo naprednjaci, sram vas bilo- komentariše sutrašnju tačku i vanredno zasedanje, Momčilović koji je i predsednik Odborničkog grupa DS-NPS u lokalnoj skupštini.

Dodaje da je neshvatljivo da oni koji se godinama hvale kako domaćinski posluju i vode grad sada nemaju novaca ni za šta, već moraju da se zadužuju.

-Gde su vam ti silni milioni od rasprodaje imovine samo u poslednjih godinu i po dana. Gde vam je novac od prodaje zemljišta iznad Poljoprivredne škole gde se sada gradi tržni centar? Gde vam je novac koji redovno dobijate od republike i zašto ništa nije kako vi predstavljate da jeste. Sramota je što su vam preče kafane na koje dajete najmanje četiri miliona, od rekonstrukcija škola. Eto, od tih vaših kafana, jedna od dve je mogla da se rekonstruiše. Jedan od najnovijih primera vašeg lopovluka, je to što ste dali osam miliona za krečenje Uslužnog centra, a eto sada za obe škole vam treba svega 11 miliona. Mislite da ne pratimo i ne znamo kako sve isisavate pare iz lokalnog budžeta- poručuje Momčilović.

On je još dodao da se kasni sa isplatom prevoza, te da je poslednja uplata bila za novembar prošle godine i da građani sami iz svog džepa plaćaju ono što je zakonska obaveza Grada.

-Kasni se i sa platama u PU „Neven“, JKP „Gradski vodovod“ , ustanovama kulture. Ne plaćaju se računi, isključuju, pa uključuju telefoni, a grad sve više tone u rupama, blatu i prljavštini. Šta sve Grad plaća nemoguće je nabrojati, a jadan budžet je sav u rupama koje su sve dublje. Ništa niste doprineli, a para eto, nema- zaključuje Momčilović.

On se nada da je čak i članovina SNS u Prokuplju jasno da su prevareni i da je sve što im obećano šarena laža, te da ni oni neće više dozvoliti ovo stanje, ako ni zbog čega drugog, onda zbog sebe i svoje dece.

Kamere od milion evra traže dodatne troškove

Za kamere i sistem video nadzora koji je počeo sa radom krajem februara dato je ravno milion evra. Danima se pričalo o tome, ali ono što je rešeno, urađeno je. Ipak, sada se Grad Prokuplje dodatno zadužuje i zbog njih, jer eto treba da se plati montaža tih kamera 59 miliona, za koju smo mislili da je plaćena, odnosno da ulazi u cenu od milion evra!