Sala je bila premala za sve gledaoce

1 min čitanja
Sala je bila premala za sve gledaoce
Puna sala, foto:ProkupljePress.com

Predstava „Šira od plavog neba naša je ljubav, hrabrost i vera“ koju je učitejica Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ Slavića Čikarić pripremila sa svojim učenicima iz IV/2 razreda, izazvala je ogromnu pažnju publike. Na predstavi su radili i nastavnik muzičke kulture Goran Koprivica i direktorka škole Vesna Todorović.

Vrlo smirena, profesionalna deca su zaista pokazala i predstavila ono što je trebalo:našu prošlost i Kosovski boj.

-U okviru projekta iz prirode i društva, na temu „Prošlost našeg naroda“ spremili smo humanitarnu predstavu , koja je produkt tog projekta. Obzirom da je vera, ljubav i hrabrost našeg naroda bio motiv za borbu za bolje sutra, mi smo predstavi dali naziv,, Šira od plavog neba naša je ljubav , hrabrost i vera"- objašnjava učiteljica Čikarić kako je predstava nastala.

Dodaje da je reč o humanitarnom izvođenju, jer je jednoj učenici otac poginuo u septembru prošle godine u Ciglani „Mala Plana“.  

-Predložila sam, složili su se i đaci i roditelji, da novac od kupovine ulaznica  novcem od uplatimo  za kamp drugarici. Imamo podršku cele škole i roditelja i zaista su nam svi pomogli da realizujemo ovaj projekat- dodaje učiteljica.

Kaže da su šest meseci vežbali, istraživali prošlost našeg naroda u vreme turske vlasti, kako bi deca bolje shvatila vreme koje glume.

-Ovo odeljenje broji  trideset jednog đaka i svu su kao jedna porodica. Njihovo zalaganje da pomognu drugarici, zalaganje roditelja da stvorimo jedan kolektiv je najveća podrška i znak da smo uspeli- ističe naša sagovornica.

Danas je bila premijera za roditelje, a sutra za đake Ćićkove škole organizovane su čak dve predstave.