Upisan ovaj naš još nezapočet auto-put

1 min čitanja
Upisan ovaj naš još nezapočet auto-put
Ako bude kao ova deonica pre Merošine, koja je prvih pet kilometara tog auto-puta....Foto:ProkupljePress.com

 

Izmenama i dopunama Uredbe o kategorizaciji državnih puteva uvedena su tri nova autoputa koja će nositi oznake  A10, A11 i A12, a uvedena je i kategorija državni putevi IM reda - motoputevi za 19 brzih saobraćajnica, objavio je Službeni glasnik.

Budući autoput A12 biće saobraćajnica na jugu zemlje koja se najavljuje kao "Autoput mira", a čija će trasa biti veza sa državnim putem A 1 (petlja Merošina) - Merošina - Prokuplje - Kuršumlija - administrativna linija AP Kosovo i Metohija (Merdare).

Inače, nedavno sam slučajno sedela pored grupe muškaraca, videlo s enisu odavde, koji su gledali u mape na lap-topu. Nije da sam htela, ali su bili isuviše glasni, pa čuh da govore baš o ovom putu i da ga proučavaju. Bila je to izvidnica, verovatno izvođača radova. I nije to ništa čudno i u redu je da jedan delić tog razgovora mi nije privukao pažnju.

-Ovde sam tačno predstavio kako jeste, ne kao na ovim drugim deonicama- kazao je jedan od muškaraca, dok je drugom, verovatno onom glavnom pokazivao mape.

-Sutra i ne moramo u obilazak ovog dela koji je ostao. To je to- dodao je ovaj glavni.

Zapamtiću ovaj delić razgovora. Videćemo.