Mesecima niko ne reaguje i sada su mi upucali psa

2 min čitanja
Mesecima niko ne reaguje i sada su mi upucali psa
Ranjen udomljen pas, koji je bio u boksu, foto:ustupljena fotografija

Kristina Mišić koja živi u Austriji, a pre četiri godine je sa suprugom kupila kuću i renovirala je u selu Bace kod Prokuplja, mesecima je apelovala na nadležne da joj je od pasa koji nisu njihovi ugrožena imovina, kao i životinje koje čuva, ali niko nje reagovao. U prošli petak, upucan joj je pas koji je u boksu. Kristina se pita, šta još treba da se desi, pa da se stane na put ovom teroru koji trpe.

-Sve je počelo pre više od godinu dana. U naše dvorište, u kojem smo udomili tri mačeta i dva psa, koji su uredno smešteni u bokseve, stalno upadaju lovački psi i to vlasnički. I nema veze to što probijaju ogradu, ali mi je pre par meseci, krajem decembra prošle godine, jedan od tih pasa zaklao mače, a 20. marta su nam dva psa polomila, nećete verovati, masku kobija, počupala žice iz njega, sve to imamo na snimcima, jer je čitavo dvorište pokriveno kamerama- jada nam se Kristina.

Ona dodaje da je kap prelila čašu kada je komšija, koji svakodnevno obilazi njene životinnje, kada nisu tu, rekao da je pas nešto bolestan.

Isčupali su masku od kombija, foto:ustupljena fotografija

-Odmah sam došla, jer suprug i ja mnogo volimo životinje i ispostavilo se da ga je neko upucao. Kada ga je veterinar snimio, pronađene su četiri dramlije u psu. Sada pokušavamo da ga spasimo, mada nam je rečeno da ne smeju da ga operišu.To je čisto iživljavanje i onaj ko puca u obezbeđenog i zatvorenog nemoćnog psa, može sutra i ne daj bože u čoveka- očajan je Kristina.

Snimak psa na kojem se vide dramljije.

U Policijskoj upravi Prokuplje su nam potvrdili da je ona pet puta, zaključno i sa jučerašnjom prijavom za ranjavanje psa, prijavljivala incidente.  Po ranijim prijavama oni su postupali, ali nam nije rečeno da li su i šta ustanovili.

-O jučerašnjoj prijavi obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo i naloženo je prikupljanje dokaza- potvrđeno nam je u PU Prokuplje.

Kristina se prethodno povodom incidenata obraćala i svim nadležnim inspekcijama, ali nije bilo efekta. Sada je rešila da svoju situaciju opiše i medijima, jer joj je, kako je naglasila, to poslednja šansa da se zaustavi teror koji trpe i njena porodica i nevine životinje koje čuvaju.