U SRBIJI NEMA LEKA, ALI MI JE NEPOZNATI ALBANAC DONEO IZ PODUJEVA

1 min čitanja

Blačanin je već duže vreme tražio lek za svog tasta D.A. (85) koji je njegova redovna terapija, ali je u apotekama u užoj Srbiji nemoguće ga je naći. Reč je o urutalu koji se koristi za vrtoglavicu, zujanje u usima i sinusitis. Mnogima je on redovna terapija.

-Imam jedno dva kontakta vlasnika apoteka u Podujevu i poslao sam im poruku na Viberu. Odgovorili su mi da imaju lek. Mislio sam da odem, pa se setih znam jednog što otkupljuje stoku, donosio mi par puta ranije neke lekove- objašnjava Blačanin Gordan Stanić.

On dodaje da je ispalo da neka druga dvojica dolaze do Kuršumlije i doneli su mu lek.

-Nisu doneli smao meni, već još jednom čoveku neki drugi lek. Nisu mi tražili nikakvu nadoknadu osim 11 evra koliko košta taj lek. Čak nisu hteli ni na kafu jer su hteli da se nađu I sa tim drugim čovekom da mu daju lek- prepričava nam Stanić.

Kaže da je u ranije upravo u Podujevu uzimao neke lekove za svoju ćerku.

-Kod nas ih nema jer se očito neko nije dobro ogradio od prodaje. U Toplici imamo jednog doktora koji možda treba da se utali za svaki lek- naglašava naš sagovornik.

Ističe da je zaista zahvalan potpuno nepoznatim Albancima koji su mu pomogli, kada sama država ne misli na svoje građane.


19


3

The post U SRBIJI NEMA LEKA, ALI MI JE NEPOZNATI ALBANAC DONEO IZ PODUJEVA appeared first on Prokuplje press.