TIHI ŠTRAJK U PROKUPAČKOM LEONIJU

1 min čitanja

Od jutros radnici u prokupačkoj fabrici nemačke Kompanije „Leoni“ stupili su u tihi štrajk. U drugoj smeni, na pola su smanjili svoj rad. Kako kažu, nezadovoljni su platom koja je mesečno do 55.000 do 60.000 dinara.

-Ovo više ne može da se trpi. Radimo subotom, prekovremeno, a plata je jedva nešto iznad minimalca- jadaju nam se zaposleni.

Kako kažu, još uvek nisu obavestili nadležne u fabrici, ali se vidi da su smanjili obim posla.

Dodaju da na sindikate ne mogu da računaju i da oba služe samo da se nabavljaju mobilne kartice i organizuju sportske igre.

-Ipak, najgori je odnos šefovi smena prema radnicima. Gone nas kao robove, često ne dozvoljavaju ni u toalet da odemo. Svašta se na traci događa- objašnjavaju zaposleni šta je još razlog ovog tihog štrajka.

Fabrika „Leoni“ koja proizvodi kablove za automobile, otvorila je svoju prvu fabriku u Srbiji baš u Prokuplju, gde ukupno ima oko 2.500 zaposlih. Kasnije je otvorila još tri fabrike u Malošištu, Nišu i Kraljevu, ali je uvek otvoren konkurs za radna mesta. Čak od skoro su objavili oglas u niškoj fabrici da traže radnike čak iz Leskovca i okolnih mesta u Jablaničkom okrugu, što dokazuje da Nišlije ne žele da rade u „Leoniju“. Slično je i sa pogonom u Kraljevu, gde u solidnom broju rade građani Prokuplja, kojima je plaćen smeštaj, jer Kraljevčani ne žele da se uposle.


151


0

The post TIHI ŠTRAJK U PROKUPAČKOM LEONIJU appeared first on Prokuplje press.