U 2023. godini bilo čak 11 povreda na radu, jedan smrtni ishod

2 min čitanja
U 2023. godini bilo čak 11 povreda na radu, jedan smrtni ishod
Prošle godine u Ciglani poginu radnik, foto:ProkupljePress.com,arhiva

Tokom 2023. godine Inspekcija rada Prokuplje je obavila 11 provera povreda na radu, od kojih su devet povodom teških povreda na radu, jedna je teška povreda na radu sa smrtnim ishodom i jedna kolektivna povreda tokom koje  je jedan radnik zadobio lake, drugi teške povrede.

Kako nam je potvrđeno u Minisatsrvu za rad, boračka i socijalna pitanja, teška povreda na radu sa smrtnim ishodom nastala je u Ciglani u Maloj Plani. To se dogodilo, kako smo ranije pisali u noći između 8. i 9. septembra 2023. godine kada je P.T. (37) iz Prokuplja, koji je zaposlen u Ciglani, uhvatila presa na kojoj radi. Nakon zadobijenih povreda on je hitno prebačen u niški Klinički centar gde je preminuo 15. septembra.

PREMINUO POVREĐENI RADNIK CIGLANE
P.T. (37) iz Prokuplja preminuo je15. septembra u Univerzitetsko kliničkom centru Niš nakon šest dana borbe. U pitanju je radnik Ciglane u Maloj Plani koji je povređen u noći između 8. i 9. septembra dok je bio u smeni. Njega je povredila presa na kojoj radi. -Primljen je u

 U fabrici “Leoni” Prokuplje su tokom 2023. godine bile tri teške povrede na radu.

-Po izvršenim inspekcijskim nadzorima,inspektori Odseka Inspekcije rada Prokuplje podneli su četiri zahteva za pokretanje prekršajnih postupka u prekršajnom sudu u Prokuplju i jednu krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu Prokuplje. Takođe, doneli su četiri rešenja za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti i to jednu iz oblasti radnih odnosa, tri iz oblasti bezbednosti na radu i jedno rešenje o zabrani rada na mestu rada- navodi se u pisanom odgovoru koji smo dobili iz nadležnog ministarstva.

U ovu statistiku,