Trenutno je 368 budućih prvaka

1 min čitanja
Trenutno je 368 budućih prvaka
Isti broj prvaka kao prošle godine, foto:ProkupljePress.com

U Predškolskoj ustanovi „Neven“ Prokuplje u predškolskoj kategoriji je 368 predškolaca, što znači da će naredne školske godine, odnosno 2024/2025. toliko njih upisati prvi razred. Tu se ne računa desetak deteta koja su van svih osam terenskih odeljenja predškolskog PU „Neven“.

To nam je potvrdila i direktorka ove Ustanove Vesna Jovanović, koja dodaje da je za sada za naredni predškolski uzrast prijavljeno 226 deteta.

-Ta brojka će do septembra da poraste, jer još uvek nisu svi roditelji prijavili decu za predškolsko- dodaje ona.

I prošle godine, odnosno 2016. godište bilo je 378 predškolaca, odnosno dece koja su u ovoj školskoj godini upisala prvi razred.

Ipak, za skupštinskom govornicom, rukovodilac Odelјenja za društvene delatnosti Miladin Milosavlјević, je kazao da je ova služba izračunala da će biti oko 400 prvaka, te da je to prosek kao ranijih godina.

Može i to biti, ako se neke porodice dosele, ali može da se desi da se neke porodice i isele....

U svakom slučaju osnovne škole su krenule u borbu za što više šaka, pa iako je doneta odluka da dete mora da upiše školu koja je najbliža njegovom mestu življenja, ipak, postoji mogućnost da ono uz zahtev odabere i neku drugu školu. Ti zahtevi se podnose željenim školama i već im je istekao rok, jer se to čini tokom februara meseca.

Na teritoriji Grada Prokuplja je ukupno devet osnovnih škola.