Poskupljuje voda za 15 odsto i uvodi se nova dažbina

2 min čitanja
Poskupljuje voda za 15 odsto i uvodi se nova dažbina
Od sad plaćamo i da nas snabdevaju vodom! Foto:ProkupljePress.com

Nadzorni odbor Javno komunalnog preduzeća „Gradski vodovod“ doneo je odluku da usluge koje pruža ovo preduzeće poskupe za 15 odsto. Prvenstveno se to odnosi na pijaću vodu i otpadne vode. Uvodi se i naknada za pogonsku spremnost sistema, koja će svako domaćinstvo koštati 150 dinara mesečno. Ova odluka je objavljena na sajtu Grada Prokuplja. Usled ovih uvećenjacena trebalo bi i da poraste finansijska dobit preduzeća, po proceni od 30 miliona dinara godišnje.

Kao razlog za to se navodi u ovoj odluci da je to u cilju obezbeđenja potrebnih finansijskih sredstava za nesmetano funkcionisanje preduzeća, razvoja vodosistema, a da su cene u skladu sa rastom cena potrebne opreme.

Tako će se za domaćinstva i škole kubik vode da košta 65,97 dinara bez PDV, kubik ispuštene vode koštaće 12,43 dinara bez PDV. Privreda i ostali korisnici plaćeća kubik pijaće vode 208,32 dinara bez PDV, a ispuštene vode 74, 40 dinara bez PDV. Seoska domaćinstva plaćaće pijaću vodu, kao gradska odnosno 65, 97 dinara bez PDV, ali nemaju ispuštene vode.

Nove cene i nov namet

Za novu kategoriju koju ćemo svi morati da plaćamo mesečno 150 dinara bez PDV objašnjeno je da će JKP „Gradski vodovod“ da omogući građanima Prokuplja da u kontinuitetu imaju adekvatnu količinu, pritisak i higijenski ispravnu vodu za piće uz angažovanje svih raspoloživih kapaciteta za proizvodnju i distribuciju vode za piće, što izgleda do sada nismo imali, ili jesmo?

Ovom stavkom dakle, plaćamo da nas redovno snabdevaju vodom, koju plaćamo!?

I ubuduće kada prete sa nestašicom vode, samo se lepo pozovemo na ovu novu dažbinu i oni je stvore!

Ako je ne stvore, presavijemo tabak i tužimo. Barem da ne plaćamo džabe.