Staza mi skratila put za 17 minuta

2 min čitanja
Staza mi skratila put za 17 minuta
Nenad Gizdavić, foto:Fejsbuk

Nenad Gizdavić, koji je inicijator uređenja staze od pijace u Gariću do Železničke stanice, ranije je morao do svog strica da putuje 24 minuta,a sada svega sedam minuta. On je to dokazao i Gugl navigacijom i merenjem razdaljine koju je ranije preazio od svoje kuće u Pasjačkoj ulici do stričeve kuće u Liparskoj ulici.

Tom stazom između strica i njega sada je svega 1,3 kilometara.

-Kada idem do grada, sada mi je put kraći za 1,5 kilometara, što meni u kolicima mnogo znači- kazao nam je Gizdavić.

Čitav snimak je objavio na svom Jutjub kanalu:

Da podsetimo, na njeguovu inicijativu Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu u prokuplju napisalo je projekat, konkurisalo i dobilo sredstva od 100.000 dinara od Fondacije „Ana i Vlade Divac“ da se ta staza uredi i pruži mogućnost invalidima, majkama sa kolicima i mnogim drugim građanima koji dolaze na pijacu da skrate put.

Betonira se staza u Gariću
Nakon pet godina od kako je pokrenuta inicijativa da se pored postojećeg stepeništa od Garića ka Železničkoj stanici, napravi i staza za kolica, to je danas učinjeno. Stazu uređuje i betonira preduzeće „Tasić KOP“ iz Prokuplja, na inicijativu Nenada Gizdavića i Društva za cerebralnu i dečiju paralizu, koje je dobilo

Projekta je napravljen još pre pet godina i ranije je postojalo obećanje lokalne samouprave da će oni to finansirati, ali na žalost građana Garića, to se nije desilo.