Kontejneri prepuni, niko ne prazni!

2 min čitanja
Kontejneri prepuni, niko ne prazni!
Već više puta poznato!!!Prosto bi bilo čudno da je drugačije, foto:čitalac

Nakon kratkog vremena u kojem su izgleda iz preduzeća „Por Werner Weber“ redovno obavljali posao, te praznili kontejnere, opet nam ovih dana stižu pritužbe građana na lošu uslugu PWW. Tako je na primer u Đurevačkom naselju i Sokićevom bulevaru. Idemo redom.

U Ulici Milke Protić Line na samoj raskrsnici sa Sokobanjskom ulicom na gradskoj parceli su postavljeni kontejneri, koji se tvrde stanovnici ovog dela grada, retko prazne.

-Ovo je neizdrživo. Smeće se raznosi na sve strane. Po neko pokuša i da pokupi, ali na žalost, nema gde sa razbacanim smećem. Do skoro su kad im “dune” praznili iste, nekad utorkom, nekad sredom ili četvrtkom. Poslednji put sada kada su dolazili, ispraznili kante, kontejnere preskočili- kažu stanovnici ovog dela grada, koji sun am poslali i fotografije.

Dodaju da su se par puta žalili, odlazili u poslovnicu firme, ali ništa i evo već dve nedelje niko ne odvozi smeće.

Problem imaju i stanovnici Ulice 7. juli u Sokićevom bulevaru. Za silne zgrade postavljena svega tri kontejnera, a najveći problem imaju stanovnici ove ulice koji imaju dvorišta, jer se smeće iz rpepunih kontejnera “seje” po njihovim dvorištima.

-Svaki dan je tako. Ovo je moje dvorište i svaki dan dežuram i čistim mesto njih- kaže Dušan Beletić.

On dodaje da mu je zaista neshvatljivo da neće da reše problem, te da ako to ne učine, on će da podnese prijavu protiv PWW.

Problem sa neredovnim iznošenjem smeća, uslugom koju obavlja preduzeće PWW je stalna bolest Prokuplja. Pritužbe su česte, ali pred izbore 17. decembra prošle godine činilo se da su se malo opametili, te su obavljali posao kako treba i za koji su dobro plaćeni.

Čak je deo predizborne kampanje lokalnog SNS bio pretnja Weberu da će se raskinuti ugovor!

Oni koji poznaju prilike, znaju da od toga nema ništa, jer Grad Prokuplje ne zna kako bi rešio odlaganje smeća, niti mi imamo prostor za to.

Ostaje da građani podnose prijave za nepoštovanje ugovora i neispunjenje istog.