Betonira se staza u Gariću

2 min čitanja
Betonira se staza u Gariću
Konačno! Foto:ProkupljePress.com

Nakon pet godina od kako je pokrenuta inicijativa da se pored postojećeg stepeništa od Garića ka Železničkoj stanici, napravi i staza za kolica, to je danas učinjeno. Stazu uređuje i betonira preduzeće „Tasić KOP“ iz Prokuplja, na inicijativu Nenada Gizdavića i Društva za cerebralnu i dečiju paralizu, koje je dobilo 100.000 dinara za istu preko Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Ova staza je veoma važna jer skraćuje put ka Spomen parku „Gvozdenom ppuku“ i dalje ka centru grada, jer do sada tu prečicu nisu mogle da koriste osobe sa invaliditetom i majke sa kolicima.

Podsećanja radi,  kako je ranije za ProkupljePress.com rekla Marija Stojanović, sekretar Društva za cerebralnu i dečiju paralizu u Prokuplju, inicijativa je  krenula od Nenada Gizdavića.

 -Prošlo je pet godina od dobijanja Saglasnosti od Železnice Srbije da možemo da prilagodimo prelaz kod železničke stanice. Na našu inicijativu je dolazio predstavnik Železnice Srbije iz Beograda i dao nam pismenu saglasnost da to možemo da sredimo. Bili su upoznati i predstavnici lokalne samouprave i tadašnji direktor Urbanizama. Očekivali smo da to srede, ali nikako nije bilo razumevanja. Pre petnaestak dana zvao me je naš član Nenad Gizdavić i zamolio da konkurišemo kod fondacije “Ane i Vlade Divac”. Pristala sam i napisala projekat koji je odobren  u iznosu od 100.000 dinara- kaže Stojanović.

I tako se eto došlo do realizacije.

Tekst koji smo ranije pisali možete pročitati ovde:

Uređuje se staza kod železničke stanice
Projekat uređenja staze koja preko Železničke stanice vodi ka Ulici Vasilija Đurovića Žarkog, a koje je podnelo Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu u Prokuplju, je prihvaćen od strane Fondacije “Ana i Vlade Divac” i konačno će da se sredi. Inicijativa o uređenju, kako je rekla Marija Stojanović, sekretar Društva