Uređuje se staza kod železničke stanice

1 min čitanja
Uređuje se staza kod železničke stanice
Srediće se staza koja ide čak do vrha brdašca, foto:ProkupljePress.com

Projekat uređenja staze koja preko Železničke stanice vodi ka Ulici Vasilija Đurovića Žarkog, a koje je podnelo Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu u Prokuplju, je prihvaćen od strane Fondacije “Ana i Vlade Divac” i konačno će da se sredi. Inicijativa o uređenju, kako je rekla Marija Stojanović, sekretar Društva za cerebralnu i dečiju paralizu u prokuplju, krenula je od Nenada Gizdavića.

 -Prošlo je pet godina od dobijanja Saglasnosti od Železnice Srbije da možemo da prilagodimo prelaz kod železničke stanice. Na našu inicijativu je dolazio predstavnik Železnice Srbije iz Beograda i dao nam pismenu saglasnost da to možemo da sredimo. Bili su upoznati i predstavnici lokalne samouprave i tadašnji direktor Urbanizama. Očekivali smo da to srede, ali nikako nije bilo razumevanja. Pre petnaestak dana zvao me je naš član Nenad Gizdavić i zamolio da konkurišemo kod fondacije “Ane i Vlade Divac”. Pristala sam i napisala projekat koji je odobren  u iznosu od 100.000 dinara- kaže Stojanović.

Dodaje da će se isti novac usmeriti preduzeću “Tasić KOP” koje je pristalo da uredi stazu. Istovremeno će isto preduzeće da donira ostatak potrebnog materijala.

 -Prelaz je jako loš, i neprilagođen za invalide, decu, stare ljude i majke sa kolicima. Trajalo je dugo, ali ipak nismo odustali zahvaljujući aktivnim članovima. Posebno Nenadu Gizdaviću- kaže Marija Stojanović.

Pre, već niko ne zna ni koliko, sagrašene su stepenice, ali one ne mogu da posluže invalidima, majkama sa malom decom koje ga kolicima prolaze, a ovu stazu koriste svi stanovnici Garića, posebno deca.