ŠTA SE SKRIVA U GRMLJU?

2 min čitanja

Ulica Partizanska ispred nadvožnjaka koji vodi ka gvozdenom mostu je zarasla u šiblje i granje, pa se ne vidi se znak od granja i žbunja. Na tu činjenicu nam je ukazao čitalac.

-Nismo mi neki saobraćajni poznavaoci, ali da bar imamo smernice oko prava prolaska. Ova ulica je jako prometna zbog Doma zdravlja i Bolnice i često se dogodi pravi saobraćajni čep baš kod nadvožnjaka. Niko ne vidi saobraćajni znak i prvenstvo prolaza jer je sve zaraslo u travu- prokomentarisao je naš čitalac.

Mi smo još primetili da je asfalt na ovom potezu, odnosno od Glavne autobuske stanice na dole ka Bolnici kroz ovu ulicu u katastrofalnom stanju. Krpile su se tu povremeno rupe, ali svakodnevno niču nove. Ona nije deo regionalnog puta, te je u nadležnosti lokalne samouprave. Primer koliko je loša ova ulica pokazuje i to da vozila Hitne pomoći kada dolaze iz pravca centra grada ne prolaze njome, već koriste Ulicu Vasilija Đurovića Žarkog, koja je zaobilazni put, duži, ali sigurniji daleko lakši za saobraćaj posebno kada je reč o hitnom slučaju.

U traganju za onim ko bi mogao da barem uredi rastinje i na taj način se poboljša bezbednost učesnika u saobraćaju, dobili smo poluodgovor.

Sam bedem, koji je sa leve strane iza mosta gledajući iz pravca kaon a fotografiji, odnosno kej na reci Toplici koji je kraj te ulice održava “Demetra AB” i oni su već jednom kosili, a kako najavljuju učiniće to opet u što skorije vreme, kada završe poslove koje su započeli.

U preduzeću “Trace” koje bi moglo da održava ovu ulicu kažu da je održavanje u nadležnosti Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje Grada Prokuplja, koji bi trebalo da daju nalog, pa da lokalna samouprava raspiše tender i da se izabere preduzeće koje će to da održava. Direkciji ćemo se obratiti u ponedeljak, da razrešimo nedoumicu oko rupa barem.

Ono što je još diskutabilno je da je desna strana ulice kada se ide ka mostu pa niže do Glavne autobuske stanice, privatna imovina i tu je više parcela, što znači da preduzeća ne bi smela ni da je uređuju. Onda bi trebalo oni čije su to parcele, a pre svega mislim da je barem na slikama reč o prostoru koji pripada “MB Stovarištu” i na kojem ovo stovarište odlaže svoj građevinski materijal, oni da kose i uklanjaju rastinje. Ako en milom, ima i inspekcija koje će ih naterati silom.

Dok mi nešto konkretno ne saznamo, ili dok oni koji bi mogli, problem ne reše, obratite pažnju i vozite pažljivo kroz Partizansku ulicu!


0


0

The post ŠTA SE SKRIVA U GRMLJU? appeared first on Prokuplje press.