ALEKSA SAVIĆ, PLOČNIK I RIMSKA KURŠUMLIJA TEME NOVIH PROJEKTA

1 min čitanja

Kulturno-umetnički program RTS i njihova Redakcija za kulturu i umetnost ovih dana snima tri dokumentarno igrana filma, reportaže u okviru serijala „Vremenska kapsula“ čiji je autor i urednik Svetlana Ilić. One obrađuju i ekranizuju tri zaista značajne teme iz Toplice, dr Aleksu Savića, Arheo-park Pločnik i Kuršumliju u vreme Rima. Statisti i glumci u jednom dokumentarnoigranom filmu i dve reportaže su iz Prokuplja i Toplice, tako je dr Aleksu Savić: Daniel Jovanović, a pojavljuje se i dr Srđan Mijatović.

-Trenutno snimamo u Arheo –parku Pločnik i probaćemo da kroz dokumentarno igrani film oživimo prošlost. To je jedna tema, a druga je zašto je on zapušten, a jeste. U jednoj reportaži ispričaćemo priču o dr Aleksi Saviću i zašto je on toliko voleo i bio posvećen Prokuplju, a treća reportaža je o Kuršumliji u vreme Rima. Po tom pitanju naučnici imaju dva stava i pokušaćemo da ih predstavimo- kaže autor emisije „Vremenska kapsula“ Svetlana Ilić.

Ona dodaje da je reč o velikom projektu koji iz nekoliko uglova obrađuje ove tri teme i da cela ekipa ulaže maksimalne napore da ono što proizvedu bude što bolje.

Tako pored nje kao autora i urednika na projektu rade i reditelj Saša Gabrić, direktor fotografije Vukašin Veljić, asistent snimatelja Saša Todorović, snimatelj zvuka Damjan Popadić, rasvetljivač Vladimir Vasiljević, izvršni producent Svetlana Bandić, glavni organizator Zoran Zindović, vozač Milan Bukovčić, dron operateri Dobrivoje Kaitović i Miroslav Kondić.

Po planu, 5.septembra od 22 sata na drugom programu RTS trebalo bi da se emituje jedan deo ovog projekta, a u prvom utorku oktobra drugi deo.


0


0

The post ALEKSA SAVIĆ, PLOČNIK I RIMSKA KURŠUMLIJA TEME NOVIH PROJEKTA appeared first on Prokuplje press.