SRETENJSKA POVELJA ZVEZDANI MILOSAVLJEVIĆ

1 min čitanja
SRETENJSKA POVELJA ZVEZDANI MILOSAVLJEVIĆ
Početak ovogodišnjih susreta, foto:ProkupljePress.com

Laureat ovogodišnje Sretenjske povelje je pesnikinja Zvezdana Milosavljević iz Đurpije, odlučio je stručni žiri koji su činili Sonja Miljković, Predrag Jašović i Ljubiša Krasić, na ovogodišnjim 19. Sretenjskim susretima pesnika, koji su večeras održani u Domu kulture.

Sreenjsko odličje dobila je pesnikinja Nadica Novaković iz Trstenika, a Sretenjske zahvalnice su dobile Gordana Manigoda iz Novog Sada, Svetlana Rajković iz Aleksinca i Anastasija Stolić iz Prokuplja.

Ukupno je učestvovalo 40 pesnika iz Srbije, a pre predstavljanja, prisutnima se obratio Saša Milovanović ispred Književnog društva „Rade Drainac“ koje je osnivač i organizator ovih pesničkih susreta.

On je istakao značaj Sretenjskih književnih susreta i činjenicu da je pre Dana državnosti, uvedena ova književna manifestacija u Prokuplju.

Zanimljivo je da je učešće u ovogodišnjim susretima uzeo veliki broj mladih pesnika, što pokazuje da poezija živi mežu mladim naraštajima.

Program je počeo hor muzičke škole "Kornelije Stanković", a nastavljen je kratkim filmom koji su tokom prošlog leta snimili mladi glumci Doma kulture u okviru SKRAFI.

Nakon toga, usledili su pesnici koji su kazivali po jednu svoju pesmu.