EVO NOVIH KAFANA KOJE PLAĆAMO!

2 min čitanja
EVO NOVIH KAFANA KOJE PLAĆAMO!
Da li oni na kraju znaju sa kojih sve konta plaćaju kafane? Foto:ProkupljePress.com

 

Sa dva konta u 2024. godini platićemo skoro dva miliona novih dinara za kafane. Reč je o planu nabavki koje se finansiraju iz budžeta, ali ne podoležu Zakonu o javnim nabavkama, odnosno malo su ih rasparčali, da bi se izbegao zakon.

Tako će Skupština grada Prokuplja da utroši 990.000 dinara za Usluge za domaćinstvo i ugositeljstvo, čitaj:kafane, a toliki novac predviđen je i sa konta Grad Prokuplje.

Ima još jedna stavka u kojoj se pominje ugostiteljstvo, a to je Materijal za održavanje higijene i ugostiteljstvo, pa sa konta Grad Prokuplje za to se odvaja 300.000 dinara, za Prvobranilaštvo se za ovu stavku, kao i Gradsko veće izdvajaju po 50.000 dinara. Da ne znamo da iste higijeničarke održavaju sve i da je reč o istoj zgradi, i da mislimo da su to različite službe, ajde i da svi imaju svoje iznose, ali....

Pominju se i reprezentacije.  Skupština grada Prokuplja za tu stavku daće 600.000 dinara, a Grad Prokuplje za ovo će izdvojiti 590.000 dinara.

Da ne govorimo da će svi ići na neka službena putovanja i u zemlji i u inostranstvu, pa da pored mobilnih telefona MI plaćamo i posebno čak i kablovsku televiziju Gradskoj upravi sa 12.000 dinara, a i teleks, telefaks, telefon koštaju samo za Gradsku kuću 1.266.666 dinara. Kao posebna stavka pojavljuju se i Usluge komunikacije koje su na primer sa stavke Grad Prokuplje čak 1,4 miliona dinara.

Zanimljivo je  i na primer da Skupštine grada Prokuplja plaća 4 miliona dinara za prenose skuštinskih sednica.

I tako, ima toga još, ali eto mi smo obećali, pošto nam za prošlu godinu nisu dostavili kafanske račune, a tražili smo rešili da pomno pratimo sva ta plaćanja, te eto sami na kraju godine da izračunamo koliko smo MI dali za te njihove kafane i evo na primer usluge komunikacije (šta god to bilo) ali i usluge telefona, teleksa, telefaksa, pa i kablovske televizije za koju i nismo znali da je plaćamo!

Podsećanja radi, još na početku ove godine jedna od prvih javnih nabavki bila je za kafane, a raspisao ju je Grad Prokuplje.

RASPISANA JAVNA NABAVKA ZA KAFANE
Grad Prokuplje je objavio javnu nabavku za ugostiteljske usluge, u vrednosti od 582.115,15 dinara bez PDV-a odnosno 697.618,65 dinara sa PDV-om. Rok za dostavljanje ponuda je do 31. januara. Ovo je skromna nabavka, reći će neko, ali smo se mi i ranije bavili ovim problemom, te