SPREMITE SE DA DATE PRAVO BOGATSTVO!

1 min čitanja

Svake godine druga polovina avgusta postaje noćna mora za roditelje, psoebno poslednjih godina, kako je opala kupovna moć građana, a dete mora da se spremi za školu. Osnovni školski pribor, odnosno olovke, sveske, razna pomagala, ovog avgusta koštaju parvo bogatstvo.

Tako se male sveske kreću od 40 dinara, sa svega 40 listova, do preko 200 dinara za one većeg formata sa 80 listova. U proseku za najveći broj predmeta vam treba po dve sveske, pa računajte koliko je to novca. Evo mi ćemo. Ako dete pohađa 14 predmeta, bez fizičkog vaspitanja, treba Vam za one sveske koje su malo boljeg kvaliteta i koštaju 80 dinara po komadu i malog su formata treba Vam 1.200 dinara. Tu dodajte da mnogi predmeti iziskuju sveske velikog formata i po dve za predmet, što znači da samo za sveske morate da odvojite najmanje oko 2.000 dinara!

Gotovi pribori su od 500 dinara do čak 2.000 dinara, a rančevi najprostiji koji se brzo pocepaju zbog težine, oko 900 dinara. Ipak, u proseku, ranac ne možete naći ispod 2.000 dinara.Vežbanke su po 30 dinara i treba vam par komada.

Onda su tu grafitne olovke, bojice, tempere, vodene bojice, pribor za geometriju, notna sveska, gumice, rezači, lepak, kolaž papir, marker u boji, korektori, plastelin i najprostijom računicom dođemo do toga da Vam za školske potrepštine koje se brzo potroše u samom startu treba najmanje 10. 000 dinara!

I dok se kupe patike, oprema za fizičko vaspitanje…. Vi ostadoste bez plate.

A tu tek počinje.


0


0

The post SPREMITE SE DA DATE PRAVO BOGATSTVO! appeared first on Prokuplje press.