SPOMENIK DR ALEKSI SAVIĆU VIŠE NIJE ZAPUŠTEN

1 min čitanja

Restauirana amfora koja je deo spomenika dr Aleksi Saviću na Hisaru ponovo je postavljena, pa je sada sve na svome mestu. Istovremeno je kompletan prostor očišćen od grafita, kao i reljef koji je poneo teret vremena. Za sve to je zaslužan Aca Kamenorezac, koji je amforu oživeo i očistio prostor. Sve je to uradio bez dinara.

-Pre duže vremena iz Narodnog muzeja Toplice su mi doneli amforu pošto je propala da je sredim. To sam učinio i ona je tako stojala tu kod mene, jer su je izgleda zaboravili. Pre neki dan, moj sin daniel je sa nekoliko dečaka došao da mi pomogne da je postavimo, jer je masivna i nemoguće je da je sam čovek ponese do spomenika. Kad smo već krenuli da postavljamo nju, očistili smo i celokupan spomenik- kaže Aleksandar Jovanović, Aca Kamenorezac.

Za posao koji ej uradio trebalo mu je dva dana.

On dodaje da je bio zaprepašćen izgledom spomenika, jer je rastinje oko njega zaista preveliko, a grafiti narušavaju prostor.

Sada spomenik izgleda potpuno drugačije i to samo zahvaljujući dobroj volji pojedinaca.

Pre par dana ekipa Kulturno-umetnički program RTS i njihova Redakcija za kulturu i umetnost upravo kod spomenika je snimala deo reportaže u okviru serijala „Vremenska kapsula“ . Tada nam je autor i urednik Svetlana Ilić napomenula da je spomenik zapušten. 


0


0

The post SPOMENIK DR ALEKSI SAVIĆU VIŠE NIJE ZAPUŠTEN appeared first on Prokuplje press.